Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontvoerde Floor uit Wijnandsrade schrijft boek over moeder

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2021 - 19:06

De 17-jarige Floor die deze week gevonden werd in Oostenrijk, schrijft een boek over haar moeder. Dat zegt de partner van haar oma, die op dit moment bij de twee kinderen in Oostenrijk is.

Floor en Mees verdwenen in 2014 uit Wijnandsrade na een vechtscheiding.

Teruggevonden
Deze week werden broer en zus gevonden, nadat moeder Miriam een hersenbloeding kreeg en overleed. De Oostenrijkse autoriteiten ontdekten toen dat moeder en kinderen worden gezocht door justitie. Zeven jaar lang waren ze onder de radar gebleven. "Moeder heeft zich nooit gemeld, daardoor was ze bij de politie niet bekend. Dat is de reden dat we het opsporingsbevel niet konden uitvoeren", aldus een woordvoerder van de Oostenrijkse politie.

Thuisonderwijs
Eelco van der Veen, sinds 2003 de partner van de oma van Floor en Mees, verklaart dat het gezin op zijn computer beschikte over het lesmateriaal van alle klassen in de middelbare school. Daardoor konden de kinderen thuisonderwijs krijgen. "We zijn echt onder de indruk van hun niveau", aldus Van der Veen vanuit Oostenrijk. Dochter Floor meldt samen met haar oma in een brief: "Wij spreken inmiddels vier talen en zij heeft ons alle vakken van de middelbare school bijgebracht. Vraag mij niet wat zij daarvoor heeft moeten doen."

Prive-detective
De oma fungeerde na het vertrek van haar dochter Miriam uit Wijnandsrade lange tijd als contactpersoon tussen de kinderen en de Nederlandse instanties. Dat is de reden dat Bureau Jeugdzorg de opmerkelijke stap nam om een privé-detective in te huren, met de opdracht om oma te volgen. Op die manier hoopte Jeugdzorg achter de verblijfplaats van de moeder en de kinderen te komen. "Wij vonden het ook een opmerkelijk verzoek", aldus privé-detective John Vullers uit Roermond. Het afluisteren leverde niets op, maar de doorbraak kwam na een dodelijke hersenbloeding.

Voogdij
De voogdij voor de kinderen ligt op dit moment bij een gezinsvoogd. Moeder Miriam verloor het ouderlijk gezag, nadat de kinderrechter in 2015 eiste dat de gevluchte Miriam zich met haar kinderen moest melden. Vader Xander deed vrijwillig afstand van het ouderlijk gezag. De kinderrechter besloot in 2016 om de voogdij bij Bureau Jeugdzorg te leggen. De gezinsvoogd heeft ondertussen contact gehad met de 17-jarige dochter Floor, zo bevestigt Van der Veen vanuit Oostenrijk. "Floor heeft heel duidelijk laten weten dat zij en haar broer Mees bij hun oma willen wonen". De kinderen woonden eerder lange tijd bij oma in Wijnandsrade, toen Miriam na de scheiding introk bij haar moeder. Volgens oma heeft haar dochter Miriam in een testament laten weten dat Floor en Mees aan haar toegewezen zouden moeten worden. Oma en haar partner zijn op dit moment bij Floor en Mees in Oostenrijk.

Floor
Dochter Floor is op dit moment bezig met een boek over haar moeder. zo meldt Eelco van der Veen. "Daar gaat ze de komende tijd verder aan werken". Floor wordt in april van dit jaar 18 jaar oud, waarmee ze vanaf dat moment dus meerderjarig is.
Vader Xander liet eerder bij ZO-NWS weten blij en verbijsterd te zijn over de vondst van de kinderen, toen hij dinsdag door de politie werd geïnformeerd.

Bureau Jeugdzorg wilde niet reageren op de zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen