Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontuchtverdachte André H. voor onderzoek naar Pieter Baan

Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 14:43

Ontuchverdachte André H. uit Herkenbosch, die wordt verdacht van verkrachting en ontucht met zijn dochter en stiefdochter, moet voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

De rechtbank besloot dat vrijdag in een regiezitting. De rechter wil meer weten over de geestelijke gesteldheid vermogens van de man.

Kind bij eigen dochter
De 51-jarige H. staat voor de rechter omdat hij zijn dochter vanaf haar veertiende jaar zou hebben verkracht. Ook zou hij zijn eigen kind in 2011 zwanger hebben gemaakt, toen ze 23 jaar oud was. Ook na de bevalling bleven de verkrachtingen doorgaan.

Vader of oom?
Ondanks de uitkomst van een DNA-onderzoek ontkent H. dat hij de vader van zijn kleinkind is. Volgens hem is zijn broer de werkelijke vader.

Lees ook: Man uit Herkenbosch verwekte kind bij eigen dochter

Stiefdochter
Het andere slachtoffer waarvoor H. nu terecht staat is zijn stiefdochter en inmiddels ook de partner van H. Zij zou op zestien- en zeventienjarige leeftijd zijn verkracht. Deze zaak was al eerder door justitie onderzocht, maar toen werd de zaak vanwege gebrek aan bewijs geseponeerd. Met nieuwe getuigenverklaringen hoopt het Openbaar Ministerie de man alsnog veroordeeld te krijgen.

H. zit op dit moment al negen maanden in voorarrest.

Niet voor het eerst
In 2007 werd de man al tot drie jaar en tbs veroordeeld vanwege de verkrachting van twee vrouwen met wie hij toen een relatie had. Die twee vrouwen zijn weer de moeders van de huidige slachtoffers. Die veroordeling werd in hoger beroep teruggedraaid, omdat het gerechtshof toen niet kon uitsluiten dat de aangiftes wraakacties van de vrouwen waren geweest.

Lees ook: Ontuchtverdachte André H. al eerder vervolgd

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tien jaar cel voor jarenlange verkrachting dochter
Advocaat vreest voor leven zedenverdachte
Na 30 jaar alsnog vervolging voor verkrachting dochter
'Gevangenisdirecteur heeft het op zedenverdachte gemunt'
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen