Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontuchtverdachte André H. voor onderzoek naar Pieter Baan

Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 14:43

Ontuchverdachte André H. uit Herkenbosch, die wordt verdacht van verkrachting en ontucht met zijn dochter en stiefdochter, moet voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

De rechtbank besloot dat vrijdag in een regiezitting. De rechter wil meer weten over de geestelijke gesteldheid vermogens van de man.

Kind bij eigen dochter
De 51-jarige H. staat voor de rechter omdat hij zijn dochter vanaf haar veertiende jaar zou hebben verkracht. Ook zou hij zijn eigen kind in 2011 zwanger hebben gemaakt, toen ze 23 jaar oud was. Ook na de bevalling bleven de verkrachtingen doorgaan.

Vader of oom?
Ondanks de uitkomst van een DNA-onderzoek ontkent H. dat hij de vader van zijn kleinkind is. Volgens hem is zijn broer de werkelijke vader.

Lees ook: Man uit Herkenbosch verwekte kind bij eigen dochter

Stiefdochter
Het andere slachtoffer waarvoor H. nu terecht staat is zijn stiefdochter en inmiddels ook de partner van H. Zij zou op zestien- en zeventienjarige leeftijd zijn verkracht. Deze zaak was al eerder door justitie onderzocht, maar toen werd de zaak vanwege gebrek aan bewijs geseponeerd. Met nieuwe getuigenverklaringen hoopt het Openbaar Ministerie de man alsnog veroordeeld te krijgen.

H. zit op dit moment al negen maanden in voorarrest.

Niet voor het eerst
In 2007 werd de man al tot drie jaar en tbs veroordeeld vanwege de verkrachting van twee vrouwen met wie hij toen een relatie had. Die twee vrouwen zijn weer de moeders van de huidige slachtoffers. Die veroordeling werd in hoger beroep teruggedraaid, omdat het gerechtshof toen niet kon uitsluiten dat de aangiftes wraakacties van de vrouwen waren geweest.

Lees ook: Ontuchtverdachte André H. al eerder vervolgd

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tien jaar cel voor jarenlange verkrachting dochter
Advocaat vreest voor leven zedenverdachte
'Gevangenisdirecteur heeft het op zedenverdachte gemunt'
Na 30 jaar alsnog vervolging voor verkrachting dochter
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen