Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontuchtverdachte André H. al eerder vervolgd

Geplaatst opvrijdag 27 november 2015 - 6:00

André H. uit Herkenbosch, die verdacht wordt van verkrachting en ontucht met zijn dochter en stiefdochter, is eerder vervolgd voor verkrachting van de moeders van die twee vrouwen.

H. (51) had toen met beide moeders een relatie. Dat melden de Limburgse kranten.

Opa en vader
Zijn dochter beweert nu dat haar vader haar vanaf haar veertiende verkracht heeft. Bovendien zou hij haar zwanger hebben gemaakt toen ze 23 jaar was. Ze beviel in 2011 van het kind. H. zou haar tot ver na de bevalling verkracht hebben. H. ontkent dat hij de vader van het vierjarige kind is en verwijst naar zijn broer als de mogelijke vader. Uit dna-onderzoek is echter gebleken dat H. de vader van het kindje is.

Lees ook: Man uit Herkenbosch verwekte kind bij dochter

Stiefdochter en partner
De stiefdochter van H., het andere slachtoffer, is op dit moment de levensgezel van H. Hij zou haar op zestien- en zeventienjarige leeftijd verkracht hebben. Justitie heeft deze zaak al eerder onderzocht, maar moest de zaak bij gebrek aan bewijs seponeren. Op basis van nieuwe getuigenverklaringen is het tot een nieuwe zaak gekomen.

H's advocaat Ivo van de Bergh wil niet inhoudelijk op de zaken ingaan. Hij bevestigt dat de man uit Herkenbosch inmiddels negen maanden in voorarrest zit en op vrijdag 4 december voor de rechtbank moet verschijnen.

Veroordeeld
De rechtbank in Roermond veroordeelde André H. in 2007 tot drie jaar cel en tbs vanwege de verkrachting van twee vrouwen met wie hij toen een relatie had. Dat blijken de moeders te zijn van de dochter en stiefdochter, die nu als H's slachtoffers worden gezien.

Het gerechtshof in Den Bosch sprak hem in 2009 in hoger beroep echter vrij. Het hof sloot niet uit dat de twee vrouwen uit wraak aangifte hadden gedaan. Ze zouden zich pas achteraf hebben gerealiseerd dat zij seksuele handelingen hadden toegelaten die zij eigenlijk nooit hadden gewild.

Lees vrijdag meer over deze zaak in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse verdachten grootschalige autodiefstallen vrij
Ontuchtverdachte André H. voor onderzoek naar Pieter Baan
Ook rechter verjaagt arbeidsmigranten van Elfenmeer
Elfenmeer Roerdalen (30 jan 2020)
Rechter beslist: laatste caravans Elfenmeer moeten weg
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen