Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontuchtverdachte André H. al eerder vervolgd

Geplaatst opvrijdag 27 november 2015 - 6:00

André H. uit Herkenbosch, die verdacht wordt van verkrachting en ontucht met zijn dochter en stiefdochter, is eerder vervolgd voor verkrachting van de moeders van die twee vrouwen.

H. (51) had toen met beide moeders een relatie. Dat melden de Limburgse kranten.

Opa en vader
Zijn dochter beweert nu dat haar vader haar vanaf haar veertiende verkracht heeft. Bovendien zou hij haar zwanger hebben gemaakt toen ze 23 jaar was. Ze beviel in 2011 van het kind. H. zou haar tot ver na de bevalling verkracht hebben. H. ontkent dat hij de vader van het vierjarige kind is en verwijst naar zijn broer als de mogelijke vader. Uit dna-onderzoek is echter gebleken dat H. de vader van het kindje is.

Lees ook: Man uit Herkenbosch verwekte kind bij dochter

Stiefdochter en partner
De stiefdochter van H., het andere slachtoffer, is op dit moment de levensgezel van H. Hij zou haar op zestien- en zeventienjarige leeftijd verkracht hebben. Justitie heeft deze zaak al eerder onderzocht, maar moest de zaak bij gebrek aan bewijs seponeren. Op basis van nieuwe getuigenverklaringen is het tot een nieuwe zaak gekomen.

H's advocaat Ivo van de Bergh wil niet inhoudelijk op de zaken ingaan. Hij bevestigt dat de man uit Herkenbosch inmiddels negen maanden in voorarrest zit en op vrijdag 4 december voor de rechtbank moet verschijnen.

Veroordeeld
De rechtbank in Roermond veroordeelde André H. in 2007 tot drie jaar cel en tbs vanwege de verkrachting van twee vrouwen met wie hij toen een relatie had. Dat blijken de moeders te zijn van de dochter en stiefdochter, die nu als H's slachtoffers worden gezien.

Het gerechtshof in Den Bosch sprak hem in 2009 in hoger beroep echter vrij. Het hof sloot niet uit dat de twee vrouwen uit wraak aangifte hadden gedaan. Ze zouden zich pas achteraf hebben gerealiseerd dat zij seksuele handelingen hadden toegelaten die zij eigenlijk nooit hadden gewild.

Lees vrijdag meer over deze zaak in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse verdachten grootschalige autodiefstallen vrij
Ontuchtverdachte André H. voor onderzoek naar Pieter Baan
Ook rechter verjaagt arbeidsmigranten van Elfenmeer
Eis: 12 maanden cel voor ontucht met stiefkleindochter
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen