Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontsnapte koeien houden politie bezig in Geleen

Geplaatst opdinsdag 18 mei 2021 - 7:04

Agenten zijn maandag druk geweest met het veiligstellen van ontsnapte koeien. Tot twee keer toe moest de politie in Geleen in actie komen om op de vlucht geslagen runderen in te sluiten. Twee koeien zijn nog steeds vermist.

De koeien mochten maandag voor het eerst weer het weiland in en daar ging het mis, vertelt Suzanne Packbier van de boerderij in Oirsbeek. "Ze werden achternagezeten door een hond van iemand die langs kwam wandelen."

Op de vlucht
Rond 15:30 uur kwamen de eerste meldingen bij de politie binnen over loslopende koeien. Met meerdere patrouillewagens werd naar de dieren gezocht, omdat ze voor een gevaarlijke situatie zorgden op de Spaubeeklaan in Geleen.

"Toen de twee verdachtes de politie zagen, gingen ze er vandoor", schrijft de politie op Instagram. Ze renden vervolgens een woonwijk in. Daar konden de twee koeien met behulp van buurtbewoners ingesloten worden. Ze zijn daar door de eigenaar opgehaald.

Uitgebroken
Korte tijd later kwam er opnieuw een melding bij de politie binnen over een loslopende koe. Tijdens haar vlucht voor de politie haalde de koe halsbrekende toeren uit; ze stak volgens agenten het spoor over en kon daarbij maar net ontkomen aan een langsrazende trein. Bij de tennisclub liep de koe zich uiteindelijk vast en kon ze weer herenigd worden met de boer.

Nog twee vermist
Twee koeien van de boerderij uit Oirsbeek worden nog steeds vermist. Suzanne Packbier hoopt dat ze snel teruggevonden worden. "Ik moet er niet aan denken dat er straks iemand een ongeluk krijgt omdat onze koeien ergens op de weg lopen." Ze hoopt dan ook dat mensen in de omgeving van Oirsbeek en Geleen naar de dieren uit willen kijken. Het gaat om koeien met de oornummers 0112 en 0080. Als iemand de koeien tegenkomt, kan hij of zij contact opnemen met de politie (0900-8844).

De agenten schrijven dat ze niet zo vaak achter loslopende koeien aan hoeven te vangen, maar dat dit soort meldingen het 'werk wel zo leuk maakt'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen