Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontslaggolf dreigt bij ziekenhuizen in Venlo en Venray

Geplaatst opvrijdag 29 juli 2016 - 6:05

VieCuri Medisch Centrum staat voor een mega-bezuiniging. Hoewel de exacte gevolgen voor het personeel nog onduidelijk zijn, staat al vast dat er ontslagen zullen vallen.

Na de zomer start in VieCuri een enorme reorganisatie, die ook grote personele gevolgen zal hebben.

Brief aan personeel
Daar zijn de ruim 3000 medewerkers van het ziekenhuis in Venlo, dat ook een dependance in Venray heeft, donderdag via een brief van de directie van op de hoogte gesteld. De directie spreekt over forse maatregelen en ingrepen in het personeelsbestand.

6,8 miljoen euro
Hoeveel – al dan niet gedwongen - ontslagen er exact zullen vallen, is op dit moment niet duidelijk. Het ziekenhuis wil daarover niets zeggen, omdat na de vakantieperiode eerst het personeel duidelijkheid krijgt. De maatregelen gaan nog dit jaar in, zodat er volgend jaar al een structurele besparing van 6,8 miljoen euro gehaald wordt.

Positieve gevolgen
Volgens de brief moet per 1 oktober de eerste fase van de operatie al zijn afgerond. Voor de patiënten zou de hele operatie louter positieve gevolgen moeten hebben. VieCuri wil bijvoorbeeld de wachttijden en de opnameduur verkorten.

Wachten op adviezen
In dezelfde brief staat ook dat de reorganisatie nog ter advisering bij de ondernemingsraad, cliëntenraad en Medisch Specialistisch Bedrijf ligt. Zolang zij geen advies hebben uitgebracht, wordt geen enkel besluit uitgevoerd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ziekenhuis, infuus, covid-19, corona, beschermende kleding (stock)
Limburgse ziekenhuizen moeten reguliere zorg toch afschalen
'Snel in gesprek over miljoenenbezuiniging ziekenhuis'
Spoedpost en geboortecentrum bij ziekenhuis Venlo open
Rampenaanpak na ingestort plafond ziekenhuis als voorbeeld
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen