Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ontslaggolf dreigt bij ziekenhuizen in Venlo en Venray

Geplaatst opvrijdag 29 juli 2016 - 6:05

VieCuri Medisch Centrum staat voor een mega-bezuiniging. Hoewel de exacte gevolgen voor het personeel nog onduidelijk zijn, staat al vast dat er ontslagen zullen vallen.

Na de zomer start in VieCuri een enorme reorganisatie, die ook grote personele gevolgen zal hebben.

Brief aan personeel
Daar zijn de ruim 3000 medewerkers van het ziekenhuis in Venlo, dat ook een dependance in Venray heeft, donderdag via een brief van de directie van op de hoogte gesteld. De directie spreekt over forse maatregelen en ingrepen in het personeelsbestand.

6,8 miljoen euro
Hoeveel – al dan niet gedwongen - ontslagen er exact zullen vallen, is op dit moment niet duidelijk. Het ziekenhuis wil daarover niets zeggen, omdat na de vakantieperiode eerst het personeel duidelijkheid krijgt. De maatregelen gaan nog dit jaar in, zodat er volgend jaar al een structurele besparing van 6,8 miljoen euro gehaald wordt.

Positieve gevolgen
Volgens de brief moet per 1 oktober de eerste fase van de operatie al zijn afgerond. Voor de patiënten zou de hele operatie louter positieve gevolgen moeten hebben. VieCuri wil bijvoorbeeld de wachttijden en de opnameduur verkorten.

Wachten op adviezen
In dezelfde brief staat ook dat de reorganisatie nog ter advisering bij de ondernemingsraad, cliëntenraad en Medisch Specialistisch Bedrijf ligt. Zolang zij geen advies hebben uitgebracht, wordt geen enkel besluit uitgevoerd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Snel in gesprek over miljoenenbezuiniging ziekenhuis'
Spoedpost en geboortecentrum bij ziekenhuis Venlo open
Ziekenhuizen VieCuri en Laurentius gaan fuseren
SP maakt zich zorgen over opschorten operaties VieCuri
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen