Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ontslagen directeur verrijkte zich voor 1,3 miljoen'

Geplaatst opdonderdag 30 oktober 2014 - 11:58

Noël Philippen werd vorig jaar ontslagen als directeur van Vitaal Wonen, hij zou de corporatie hebben gebruikt om zichzelf en anderen te verrijken en te laten fêteren.

De corporatie wil nu 1,3 miljoen euro terug.

De parlementaire enquêtecommissie komt donderdag met haar eindrapport over de misstanden in de corporatiesector. Ook in Limburg ging het behoorlijk mis. ​

Ontslagen
Noël Philippen werd vorig jaar ontslagen als directeur van Vitaal Wonen na een onderzoek van toenmalig minister Spies. Volgens de corporatie is de uitkomst van dat onderzoek schrikbarend. Justitie verdenkt Noël en zijn vader Jos Philippen van oplichting, corruptie en valsheid in geschrifte.

Fêteren
NRC Handelsblad publiceerde woensdag uit de 155 pagina's tellende dagvaarding, opgesteld door Vitaal Wonen. Philippen zou de corporatie hebben gebruikt om zichzelf en andere 'te verrijken en te laten fêteren op een wijze die de grenzen van het voorstelbare af en toe te buiten gaat'. Noël Philippen volgde in 2007 zijn vader Jos op als directeur van de corporatie. Vanaf dat moment beloonde hij zichzelf structureel met een hoger salaris dan was afgesproken met de raad van toezicht.

500 flessen wijn
De dagvaarding van Vitaal Wonen staat vol met saillante details. Zo liet Philippen ten minste 500 flessen wijn en 100 flessen champagne en cognac thuisbezorgen en dineerde hij in exquise restaurants als Château Neercanne, Toine Hermsen en Beluga. Alles op kosten van de zaak.

Nieuwe scoreborden voor tennisvereniging
Ook gaf hij zichzelf een reiskostenvergoeding van duizenden euro's waar hij geen recht op had en verkocht hij een privépand met winst door aan zijn eigen corporatie. Philippen declareerde ook nog uitgebreid onderhoud aan zijn privéauto en acht nieuwe scoreborden voor zijn tennisvereniging.

De hoge kosten van het onderzoek en de juridische procedures brengen de zelfstandigheid van Vitaal Wonen in het geding. De corporatie heeft de huren verhoogd en het onderhoud versoberd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Jos van Rey is nog altijd strijdvaardig
Van Rey: 'Rancuneuze ondernemer tipte justitie'
Justitie Maastricht eist cel voor diefstal en oplichting
Hotelboeven Jan en Jolanda jaren de cel in
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen