Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ontslagen directeur verrijkte zich voor 1,3 miljoen'

Geplaatst opdonderdag 30 oktober 2014 - 11:58

Noël Philippen werd vorig jaar ontslagen als directeur van Vitaal Wonen, hij zou de corporatie hebben gebruikt om zichzelf en anderen te verrijken en te laten fêteren.

De corporatie wil nu 1,3 miljoen euro terug.

De parlementaire enquêtecommissie komt donderdag met haar eindrapport over de misstanden in de corporatiesector. Ook in Limburg ging het behoorlijk mis. ​

Ontslagen
Noël Philippen werd vorig jaar ontslagen als directeur van Vitaal Wonen na een onderzoek van toenmalig minister Spies. Volgens de corporatie is de uitkomst van dat onderzoek schrikbarend. Justitie verdenkt Noël en zijn vader Jos Philippen van oplichting, corruptie en valsheid in geschrifte.

Fêteren
NRC Handelsblad publiceerde woensdag uit de 155 pagina's tellende dagvaarding, opgesteld door Vitaal Wonen. Philippen zou de corporatie hebben gebruikt om zichzelf en andere 'te verrijken en te laten fêteren op een wijze die de grenzen van het voorstelbare af en toe te buiten gaat'. Noël Philippen volgde in 2007 zijn vader Jos op als directeur van de corporatie. Vanaf dat moment beloonde hij zichzelf structureel met een hoger salaris dan was afgesproken met de raad van toezicht.

500 flessen wijn
De dagvaarding van Vitaal Wonen staat vol met saillante details. Zo liet Philippen ten minste 500 flessen wijn en 100 flessen champagne en cognac thuisbezorgen en dineerde hij in exquise restaurants als Château Neercanne, Toine Hermsen en Beluga. Alles op kosten van de zaak.

Nieuwe scoreborden voor tennisvereniging
Ook gaf hij zichzelf een reiskostenvergoeding van duizenden euro's waar hij geen recht op had en verkocht hij een privépand met winst door aan zijn eigen corporatie. Philippen declareerde ook nog uitgebreid onderhoud aan zijn privéauto en acht nieuwe scoreborden voor zijn tennisvereniging.

De hoge kosten van het onderzoek en de juridische procedures brengen de zelfstandigheid van Vitaal Wonen in het geding. De corporatie heeft de huren verhoogd en het onderhoud versoberd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Jos van Rey is nog altijd strijdvaardig
Van Rey: 'Rancuneuze ondernemer tipte justitie'
Justitie Maastricht eist cel voor diefstal en oplichting
Oplichting fraude online digitaal computer stock
Grote oplichter ontsnapt aan gevangenisstraf
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen