Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontslagen bij MECC Maastricht

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 17:24

Het MECC in Maastricht heeft 20 procent van zijn personeel moeten ontslaan. Dat zegt directeur Rob van de Wiel tegen L1.

"Dit zijn lastige gesprekken. Iedereen ziet dat dit voortkomt uit corona. Daar kunnen we niets aan doen", zegt Van de Wiel.

Het MECC is niet de enige evenementenhal die personeel moet ontslaan. De Ahoy in Rotterdam liet weten zo'n 40 procent van het personeel te ontslaan. De RAI in Amsterdam schrapt zo'n 30 procent van alle banen. Bij het MECC verdwijnt 20 procent, dat komt neer op zo'n 15 van de ongeveer 75 medewerkers.

Lastig krachtenveld
"Ik heb steeds tegen mijn club gezegd dat ik alles in het werk zou stellen om het team bij elkaar te houden. Dat lukt in dit krachtenveld niet. We moeten anticiperen op wat er nu gaande is en op de toekomst. Ik heb tegen iedereen gezegd: als wij weer in business zijn, dan ben jij de eerste die ik bel", zegt Van de Wiel.

M-theater
Het nieuws komt op de dag dat bekend wordt dat het MECC omgevormd wordt tot theater. Van september tot en met december zal het Theater aan het Vrijthof verschillende voorstellingen programmeren in het congrescentrum. Toch is het MECC daarmee niet gered. Veel beurzen gingen dit jaar niet door. Vrijdag werd ook bekend dat Jumping Indoor Maastricht dit jaar is afgelast.

"De culturele initiatieven zijn niet onze core-business. Dit is omdat we met elkaar iets moois willen bieden, we willen de stad in beweging krijgen, we willen voor de provincie een prachtig initiatief vormgeven, dit is niet om in de toekomst het MECC overeind te houden. Wij moeten naar internationale business, wij moeten de internationale bezoeker naar de stad krijgen. Wij moeten congressen en vakbeurzen organiseren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen