Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ontslagen beveiliger perste werkgever af voor 10.000 euro'

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 12:36

Een beveiliger heeft volgens justitie geprobeerd zijn voormalig werkgever af te persen. Deze Ron P. (50) zou zich hebben voorgedaan als motorclublid om het beveiligingsbedrijf uit Landgraaf 10.000 euro te laten betalen.

De aanklaagster eiste dinsdag acht maanden gevangenisstraf tegen Ron, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Zelf ontkende hij iedere betrokkenheid.

Reeks conflicten
Ron was van 2012 tot maart 2016 werkzaam voor het beveiligingsbedrijf. Zijn dienstverband stopte na een reeks conflicten. Later diende hij een claim in bij het bedrijf, omdat hij stelde een posttraumatische stressstoornis te hebben opgelopen tijdens zijn werk. Eind 2019 kreeg hij daadwerkelijk een schadevergoeding van zo'n 4000 euro van het bedrijf.

Bullets are coming
In april 2020 kregen de eigenaren van het bedrijf en een manager afpersingsmails. De afzender eiste in belabberd Engels een geldbedrag van 10.000 euro. 'If you not pay, bullets are coming your way and your bitch', schreef hij. In goed Nederlands: 'Als je niet betaalt, komen er kogels in de richting van jou en je trut.'

Ook schreef de mailer dat 4000 euro 'not enough' was en werd er meermaals gerefereerd aan betrokkenheid van motorclub Hell Riders. Frappant, want die club lijkt alleen actief in Mexico.

Link gelegd
De slachtoffers legden de link met de gefrustreerde oud-werknemer en deden aangifte. Ron werd aangehouden en zijn telefoon is onderzocht. In die telefoon werden clublogo's van motorclub Hell Riders gevonden en twee notities die overeenkwamen met verstuurde mails.

Volgens de aanklaagster is het ook 'een dijk van een aanwijzing' dat de mails stopten nadat Ron was gearresteerd.

Geen flauw idee
Ook is het mailadres waarmee de afpersingsberichten werden verstuurd, te linken aan het Ziggo-account van de vijftiger. Zelf stelt Ron dat hij is gehackt. "Ik vind het heel erg voor deze mensen, maar ik heb geen flauw idee hoe deze rommel in mijn telefoon komt." Volgens zijn advocate Chantal Joosten had Ron geen enkel motief. "Ze hadden hun geschil al opgelost."

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen