Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontslagen 'arts' zorginstelling Daelzicht krijgt geldboete

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 11:14

Een voormalig medewerkster van zorginstelling Daelzicht in Heel, die 3,5 jaar voor de instelling werkte als arts zonder de benodigde papieren, moet een geldboete betalen.

Dit laat het Openbaar Ministerie (OM) aan De Limburger weten. Hoe hoog de boete is, wil het OM niet zeggen.

Verklaring
De vrouw had geen masterdiploma Geneeskunde en stond ook niet BIG-geregistreerd, terwijl ze dat wel zou hebben beweerd bij haar aanstelling in 2014. Dat stelde
Daelzicht eerder in een verklaring. Volgens De Limburger heeft Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar de vrouw gestudeerd had, de instelling getipt dat de vrouw niet de juiste papieren had.

Vijfhonderd cliënten
Ze was bij Daelzicht werkzaam als arts in opleiding in Heel en zorgde, samen met collega's, voor 500 cliënten. Op 25 september 2017 werd ze op staande voet ontslagen. Vervolgens werd er een onderzoek ingesteld naar de zaak. Dit werd uitgevoerd door een emeritus hoogleraar Geneeskunde. Deze stelde vast dat zowel de zorginstelling als de vrouw fout zijn geweest. Zo had Daelzicht verzuimd de verplichte controles uit te voeren.

Medisch correct
Ondanks het feit dat de arts zonder een benodigd diploma werkte, heeft ze volgens de deskundige medisch correct gehandeld in de tijd dat ze bij Daelzicht werkte. 'Er zijn geen aanwijzingen dat de cliëntveiligheid in gevaar is geweest', schreef de zorginstelling in een eerdere verklaring.

Bekwaam
"Het gaat om een arts en daar hebben we in de samenleving bepaalde verwachtingen van. Deze zaak ligt dus gevoelig. Anderzijds heeft de officier van justitie beoordeeld dat de vrouw weliswaar niet bevoegd was, maar wel bekwaam. Er is nooit sprake geweest van een onveilige situatie. Zij wist goed wat ze deed. Wij vinden dat de arts wel een kans moet krijgen om haar vak toch nog op een goede manier uit te oefenen", vertelt persofficier Resie Peters van het OM Limburg aan de krant.

De vrouw heeft volgens de krant inmiddels haar diploma gehaald.

Lees ook: Daelzicht doet aangifte tegen ontslagen medewerker

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen