Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontslagen ambtenaar trollt Nederweert voor ruim een ton

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 14:23

Een ex-ambtenaar van de gemeente Nederweert heeft zijn voormalige werkgever met ruim een ton aan advocaatkosten opgezadeld.

De oud-werknemer heeft na zijn ontslag 142 informatieverzoeken bij de gemeente ingediend die allemaal verband houden met de beëindiging van zijn dienstverband in 2009.

Wob
Dat heeft Nederweert in totaal 115.000 euro gekost. Het gaat om zogenoemde Wob-verzoeken (Wet openbaarheid van bestuur), verzoeken die verband houden met de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) en de Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens).

Ontslag
Omdat de Wob-verzoeken verband hielden met het ontslag van de ambtenaar, hoefde de gemeente niet aan die verzoeken te voldoen, stelt de Raad van State woensdag. En omdat de ex-werknemer als senior-beleidsadviseur dit had moeten weten, beschuldigt de Raad hem van misbruik van recht.

Belastend
De hoogste bestuursrechter zegt namelijk dat de voormalige werknemer van Nederweert uit hoofde van zijn functie voldoende kennis van het bestuursrecht moet hebben gehad om zich te realiseren hoe belastend zijn handelen is geweest voor het college van burgemeester en wethouders. "Dit heeft hem er niet van weerhouden om op een onredelijke wijze Wob-verzoeken in te dienen", stelt de Raad van State.

Misbruik
Op basis hiervan kan de Raad niet anders dan concluderen dat de ex-ambtenaar misbruik heeft gemaakt van de bevoegdheid om Wob-verzoeken in te dienen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen