Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontslagen agenten Peel en Maas vechten ontslag aan

Geplaatst opzaterdag 31 oktober 2020 - 7:56

Agenten uit de eenheid Horst/Peel en Maas die onlangs definitief werden ontslagen, vechten dat ontslag aan bij de rechter.

Dat zeggen ze in een interview in De Telegraaf.

Woest
De agenten zeggen teleurgesteld, mentaal gesloopt en woest te zijn en willen strijden voor eerherstel en vooral aanpassing van de wijze waarop de integriteitsonderzoeken worden uitgevoerd. "Dik anderhalf jaar lang onzekerheid, pesterijen en beschadigingen op allerlei vlakken."

Te ver gegaan
Ze erkennen in de krant fouten. De agenten zeggen te ver te zijn gegaan in besloten Whatsapp-groepen, maar vinden dat ze te zwaar zijn gestraft en betwisten de rechtmatigheid van het disciplinaire onderzoek, omdat volgens hen bijvoorbeeld telefoons in beslag waren genomen voordat er officieel een onderzoek was gestart en ook privé-informatie uit de telefoons zou zijn bekeken. Ze hebben ook een klacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens vanwege schending van de privacy van diverse medewerkers.

Plichtsverzuim
De vijf agenten werden ontslagen omdat ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een of meer vormen van ernstig plichtsverzuim, zoals pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden. Al in juni is hen ontslag aangezegd maar vorige maand kregen ze het definitieve besluit te horen. Zes andere agenten werden gestraft met degradatie, overplaatsing of het inleveren van salaris en verloven.

De politie startte in april 2019 met een disciplinair onderzoek waarbij in totaal werd gekeken naar de gedraging van elf medewerkers van het basisteam. Buiten deze elf agenten hoorde de politie nog eens 160 (oud-)medewerkers en leidinggevenden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen