Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontroerend: kleinkinderen zoeken opa voor hun oma

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 12:07

Het is nu al het meest vertederende goede voornemen van 2017. Oma Marjan (62) uit Munstergeleen is al ruim zeven jaar alleen en dat vinden haar vier kleinkinderen maar zielig.

Daarom hebben ze zich ten doel gesteld om oma dit jaar aan een nieuwe opa te helpen. Via de zelfgemaakte website omazoekteenopa hebben ze een lieftallige oproep gedaan.

Youtube, Oma zoekt een Opa

Tinder
Voor de kleinkinderen Julian, Indy, Lucas en Lora is oma Marjan hun alles. Het doet ze dan ook pijn om te zien dat oma al jarenlang als single-senior door het leven moet. Kleinzoon Julian van 9 kwam op het idee om op de populiare datingsite Tinder een profiel aan te maken voor oma.

Hondje
Dagenlang keurden de kleinkinderen de mannen op de datingsite, maar omdat er geen geschikte kandidaat-opa tussen zat, besloten ze een eigen website te maken. "De nieuwe opa moet in ieder geval lief zijn voor oma en ons, hij moet geen bankhanger zijn en het leuk vinden om met oma allerlei uitstapjes te maken", vertellen de kinderen in koor. "En oma heeft een hondje, dus hij moet ook de hond willen uitlaten."

Getrouwd
Oma Marjan zelf was blij verrast met het initiatief van de kleinkinderen en moest er wel een klein traantje bij wegpinken. "Ik had mezelf al eens aangemeld bij een
datingsite, maar de reacties van die mannen vond ik toch meestal niks. Soms waren ze veel te jong of veel te oud. En als je dan een leuk chatcontact had, bleken sommigen zelfs getrouwd te zijn. Ik ga ook wel vaker met vriendinnen op stap, maar meestal denken mannen dat je al bezet bent."

Toejuichen
Volgens oma Marjan zijn er veel meer vrijgezelle opa's en oma's, maar komen die daar niet zo snel openlijk voor uit. Eigenlijk zou er een soort herkenningssymbool voor vrijgezelle senioren moeten komen", vertelt zoon
Tally, die het initatief van zijn kinderen van harte toejuicht.

Speeddate
Wie denkt dat hij de ideale opa is, of zo-iemand kent in zijn omgeving, mag zich melden bij de zware ballotagecommissie, bestaande uit de vier kleinkinderen. Als meerdere geschikte kandidaten zich via de
website melden, organiseren de (klein-)kinderen op Valentijnsdag een speciale speeddate, waarbij oma met alle mannen kennis kan maken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Datingavond voor in oma Marjan geïnteresseerde opa's
Tientallen dates voor vrijgezelle oma na oproep kleinkinderen
Oma Zoekt Opa
Oma zoekt opa: 'De reacties stromen binnen'
Basisschool corona
Sluiting basisscholen voor kerst zorgt voor veel vraagtekens
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen