Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontreddering in Maasgouw na ontslag schooldirecteur

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 6:31

Schrik, opluchting en boosheid. Dit gevoel leeft bij ouders en leerkrachten op de scholen in Heel, Beegden, Wessem en Thorn. Dat schooldirecteur Ben van Lieshout vorige week ontslag is aangezegd, kwam als verrassing.

Ook is het iPadonderwijs hierdoor minimaal een jaar in de koelkast gezet.

Vervolgacties
De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (gmr) van de stichting katholiek Onderwijs Maasdal (SKOM) is erg verbaasd over de timing en "beraadt zich op te nemen vervolgacties", laat ze weten in een mail aan ouders.

Lees ook: Directeur ontslagen na onenigheid over iPadonderwijs

Het lijkt erop dat het bestuur vooraf geen advies heeft gevraagd aan de gmr inzake het voorgenomen ontslag van Van Lieshout, terwijl dat volgens de wet op de medezeggenschap, artikel 11, wel had gemoeten bij 'aanstelling of ontslag van de schoolleiding'.

Opnieuw beginnen
De leerkrachten van Sint Medardus in Wessem steken deels de hand in eigen boezem, blijkt uit een mail aan de Wessemse ouders. De leerkrachten maken daarin duidelijk dat de wens om ander onderwijs te geven, zeker niet is weggeëbd. "Wij zijn ons er achteraf van bewust dat een aantal stappen te snel zijn genomen. We denken dat we ouders en leerlingen eerder in het proces hadden moeten betrekken. We willen de komende periode gebruiken om uit te zoeken op welke manier we vorm kunnen geven aan gepersonaliseerd onderwijs. We zouden kunnen stellen dat we opnieuw willen beginnen."

Lees ook: Schoolbestuur legt investeringen iPadonderwijs stil

Te grote risico's
Het bestuur vindt dat Van Lieshout te grote financiële risico's heeft genomen door in zee te gaan met O4NT van Maurice de Hond, terwijl hij daar formeel geen toestemming voor had gevraagd.

Lees woensdag meer over de ontslagen directeur Ben van Lieshout in De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schoolbestuur legt investeringen iPadonderwijs stil
'Steve Jobsonderwijs kostte scholen tienduizenden euro's'
Maasgouw verward over twee waterschappen
Maasgouw
Maasgouw wil nog verder groeien
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen