Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontmanteling van voormalig asielzoekerscentrum Venlo

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2015 - 13:06

Het terrein van het voormalig asielzoekerscentrum in Venlo wordt natuur. Limburgs Landschap en de gemeente Venlo willen een groene entree aan de noord-oostkant van de stad realiseren.

Het is de bedoeling dat alle gebouwen van het asielzoekerscentrum af worden gebroken en dat het hele gebied aangesloten wordt bij natuurgebied Zwart Water.

Asielzoekerscentrum
De locatie aan de Weselseweg werd in 2000 geopend en mocht maximaal vijftien jaar dienst doen als opvang van vluchtelingen. De laatste bewoners zijn een paar weken geleden vertrokken en elders in het land ondergebracht.

Nieuwe locatie
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) wil het liefst een nieuwe locatie in Venlo. De gemeente werkt daar aan mee. Meubels en mogelijk ook sommige gebouwen die nog op het terrein staan, worden hergebruikt door het COA.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nationaal park De Maasduinen op uitbreidingspad
Zoektocht in Venlo na vondst fiets en schoenen
Loos alarm in Venlo, helikopter en duikteam teruggeroepen
Man opgepakt na politie-achtervolging door Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen