Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontmanteling van voormalig asielzoekerscentrum Venlo

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2015 - 13:06

Het terrein van het voormalig asielzoekerscentrum in Venlo wordt natuur. Limburgs Landschap en de gemeente Venlo willen een groene entree aan de noord-oostkant van de stad realiseren.

Het is de bedoeling dat alle gebouwen van het asielzoekerscentrum af worden gebroken en dat het hele gebied aangesloten wordt bij natuurgebied Zwart Water.

Asielzoekerscentrum
De locatie aan de Weselseweg werd in 2000 geopend en mocht maximaal vijftien jaar dienst doen als opvang van vluchtelingen. De laatste bewoners zijn een paar weken geleden vertrokken en elders in het land ondergebracht.

Nieuwe locatie
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) wil het liefst een nieuwe locatie in Venlo. De gemeente werkt daar aan mee. Meubels en mogelijk ook sommige gebouwen die nog op het terrein staan, worden hergebruikt door het COA.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nationaal park De Maasduinen op uitbreidingspad
Zoektocht in Venlo na vondst fiets en schoenen
Loos alarm in Venlo, helikopter en duikteam teruggeroepen
Man opgepakt na politie-achtervolging door Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen