Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontlading: FeestDJRuud laat duizenden Oranjefans springen

Geplaatst opzondag 27 juni 2021 - 14:44

FeestDJRuud laat zondag duizenden Oranjefans even vergeten dat corona nog bestaat. In de aanloop naar de achtste finale op het EK van Nederland tegen Tsjechië draait hij een dj-set voor de Nederlandse supporters.

"Dit is echt te gek na zo'n vervelende periode", zegt Ruud Geurts, zoals de dj uit Belfeld heet, vanuit de Hongaarse hoofdstad.

Een speciale fanzone in een stadspark in Boedapest ging om 11:00 uur open en stroomde al snel vol. Op het grote podium zorgde FeestDJRuud met andere artiesten, zoals Kris Kross Amsterdam, Charly Lownoie en Mental Theo, voor een uitbundig feest. "Dit is echt genieten! Ik heb het afgelopen jaar veel online gedaan, maar om voor publiek te mogen optreden is fantastisch. Dat heb ik echt gemist", vertelt de dj.

Hossen en genieten
Een van de eerste platen die FeestDJRuud (35) draaide, was Uit mijn bol van André Hazes. Een hit waarvan iedereen de tekst zo ongeveer wel kent. Duizenden supporters van het Nederlands elftal gingen los en zongen mee. "Kippenvel gewoon!", zegt Geurts.

Tekst gaat verder onder de video

'Opluchting bij de mensen'
In de fanzone is plek voor 11.000 supporters. "Als we dat aantal hebben bereikt, sluiten we de toegangspoorten", meldt een woordvoerder van de KNVB. De kleur oranje voert de boventoon bij de supporters van het Nederlands elftal in het stadspark. "Je ziet overal oranje. Het is een feest hier. Zo mooi om te zien. Ik liep door het publiek en je ziet gewoon de opluchting bij de mensen", legt de dj uit.

Lees ook: FeestDJRuud treedt op voor achtste finale Nederlands elftal

Zomers weer
De temperatuur in Boedapest is zondagmiddag opgelopen tot 29 graden. In het park kunnen mensen op meerdere plekken afkoelen. Zo zijn er douches en ook is er genoeg drinkwater beschikbaar. Voor de kinderen is een spel neergezet: ze kunnen strafschoppen nemen op een computergestuurde keeper.

'Het gaat helemaal los'
Na optredens van de artiesten worden de Oranjefans vanaf 15:00 uur richting de uitgangen gedirigeerd. Van daaruit lopen ze achter de bekende oranje dubbeldekker aan richting de Puskás Aréna. Dat is een wandeling van bijna drie kilometer.

Het duel tussen Oranje en Tsjechië begint om 18:00 uur. FeestDJRuud volgt de wedstrijd vanaf de tribune. "Misschien dat we zondagavond nog ergens een feestje kunnen bouwen."

Lees ook: Niets houdt deze Oranjefans tegen: 'Ik hunker naar dit duel'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen