Overslaan en naar de inhoud gaan

Onthullingen over politiemol genomineerd voor prijs

Geplaatst opmaandag 12 september 2016 - 20:48

De onthullingen over politiemol Mark M. zijn genomineerd voor een journalistieke prijs.

Marcel Haenen schreef voor NRC Handelsblad tig verhalen over de agent uit Weert, die ervan verdacht wordt politie-informatie te hebben doorverkocht aan de onderwereld. Die artikelenreeks maakt nu kans op 'de Loep', een prijs voor onderzoeksjournalistiek.

Categorie
Heerlenaar
Haenen is genomineerd in de categorie 'tekst'. De andere nominaties zijn voor Derk Stokmans (NRC) en De Groene Amsterdammer-journalisten Robert Dulmers en Casper Thomas. Stokmans schreef over falende ict bij de overheid, Dulmers en Thomas maakten een reconstructie van de val van Srebrenica.

Tegel
Het is niet voor het eerst dat de artikelenreeks van Marcel Haenen kans maakt op een prijs; eerder werden de onthullingen ook al genomineerd voor De Tegel.

De Loep wordt op vrijdag 18 november uitgereikt in Leuven. De complete lijst met nominaties is te vinden op de website van de VVOJ.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen