Overslaan en naar de inhoud gaan

Onthoofding konijn schokt eigenares dierenweide Elsloo

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 5:58

Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd is de dierenweide Ark van Aelse in Elsloo beroofd van dieren. En nu heeft één van de dieren - het Franse hangoorkonijn Bella - het zeker niet overleefd.

De eerste keer namen de daders vijftien dieren mee.

Kees en Bella
Nu waren Kees en Bella het doelwit van de dieven. En daarbij heeft in elk geval één van de konijnen - de pas aangeschafte spierwitte Bella - het niet overleefd. In de konijnenren werd alleen haar kopje teruggevonden, dat er met één houw lijkt te zijn afgehakt.

Grote schok
Eigenares Sindy Rings: "We hebben maandag gewoon om 17:00 uur onze dieren gevoerd, toen was er nog niets aan de hand. Toen we op dinsdag rond dezelfde tijd terugkwamen om te voeren, zag mijn dochter Kyona dat het poortje van de konijnenren open was en de dieren waren weg. We vonden alleen nog het afgehakte kopje van Bella terug. Die hadden we pas een week, om ons grijze konijn Kees gezelschap te houden."

Mensenwerk
Volgens Sindy is de diefstal mensenwerk. "Een roofdier als een marter zou eerder kippen en eenden pakken dan twee konijnen van zes kilo elk. Bovendien was het poortje, dat vastzit met twee sterke knoop-elastieken, duidelijk geforceerd.

Treurnis
Dierenweide Ark van Aelse ligt niet direct bij het huis van Sindy en Kyona, maar een meter of 300 verderop. Ze houden de dieren puur voor de hobby en het plezier. In de buurt staat de dierenweide bekend. Veel mensen komen er zo nu en dan een kijkje nemen. Op Facebook reageren veel vrienden en bekenden dan ook geschrokken op het nieuws. Vooral konijn Kees was een goede bekende voor velen. Het dier liet zich makkelijk oppakken. Konijn Bella heeft waarschijnlijk flink tegengestribbeld omdat ze nog nieuw was; mogelijk is dat haar dood geworden.

Sindy gaat in elk geval aangifte van de diefstal doen bij de politie. "Al weet ik uit ervaring dat dit soort zaken niet de hoogste prioriteit heeft."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen