Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontheemde inwoonster Valkenburg: 'Gedragen door alle hulp'

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 19:05

Zo goed als alle Valkenburgers die voorlopig niet terug naar huis kunnen vanwege de watersnood hebben inmiddels een nieuw onderkomen gevonden.

De Valkenburgse Marlies Kusters zegt dat ze opties heeft: familie of vrienden. "Er zijn mogelijkheden, maar ik heb twee poesjes. En daar moet je toch mee uitkijken."

Drogen
Haar woning is dermate beschadigd, vochtig en vervuild door het hoogwater dat ze wekenlang niet terug naar huis kan. "Zodra de deuren gesloten zijn, word je niet goed van de stank. Eerst moet alles drogen en God weet hoe lang dat gaat duren", stelt Kusters. In totaal zijn 2300 huizen beschadigd geraakt.

Lees ook: 400 miljoen euro schade in Valkenburg door wateroverlast

Hartverwarmend
Toch ziet Kusters ook iets positiefs in dit hele verhaal nadat ze getroffen werd door de overstromingen. "We worden gedragen door alle hulp die op gang is gekomen. Iedereen staat voor elkaar klaar. Het is zo hartverwarmend."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen