Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontevreden klant eist tonnen van Boels-Zanders Advocaten

Geplaatst opmaandag 7 september 2015 - 6:51

Een ontevreden klant van advocatenkantoor Boels-Zanders in Venlo eist via de rechter ruim twee ton honorarium terug.

Ook eist hij een schadevergoeding van het advocatenkantoor. De claim kan oplopen tot ruim een miljoen euro.

Cruciale fout
Volgens het investeringsbedrijfje Mutualis uit Sint Odiliënberg maakte advocaat Jan Zanders tijdens een hoger beroepszaak een cruciale fout. Mutualis verloor de zaak en raakte hierdoor definitief een groot aantal percelen, inclusief een watertoren in Heerlen en twee bedrijfswoningen in Helden en Maastricht, kwijt. De percelen waren in 2007 van drinkwaterbedrijf WML gekocht.
WML dacht te zijn opgelicht door de eigen rentmeester en Mutualis, en daagde beiden daarom voor de rechter.

Fout in het pleidooi
In de hogerberoepszaak zei Zanders, tot verbazing van de eigen cliënt, dat de WML-rentmeester niet bevoegd was om het vastgoed te verkopen.
Daardoor was de rechter snel klaar met zijn oordeel. Zonder nog op de andere mitsen en maren in te gaan, werden de percelen teruggegeven aanWML. Mutualis zou de advocaat al voor de zitting hebben gewezen op de fout in het pleidooi. Het bedrijf had op het moment van het hoger beroep al ruim twee ton aan advocatenkosten betaald aan Zanders.

Weggegooid geld
Ook was er voor bijna drieduizend euro in onderzoeken gestopt. Vanwege de fout van de advocaat is dat weggegooid geld, redeneert Mutualis nu. Volgens de nieuwe advocaat van Mutualis, Frank van Buuren, heeft Zanders in eerste instantie zijn fout toegegeven. "Hij heeft aangeboden om op eigen kosten in cassatie te gaan. Dat aanbod is later weer ingetrokken."
Peter Brouns van Boels-Zanders ontkent uitdrukkelijk dat Zanders een beroepsfout heeft gemaakt en dat hij dat zou hebben erkend. Mutualis heeft volgens hem ook geen schade geleden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Advocaat moet geld terugbetalen na mislukt hoger beroep
Toga advocaat
OM pakt advocaat Marcel Heuvelmans tuchtrechtelijk aan
Problemen met watervoorziening in Lomm
Huishoudens in Hout-Blerick zonder water
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen