Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontevreden klant eist tonnen van Boels-Zanders Advocaten

Geplaatst opmaandag 7 september 2015 - 6:51

Een ontevreden klant van advocatenkantoor Boels-Zanders in Venlo eist via de rechter ruim twee ton honorarium terug.

Ook eist hij een schadevergoeding van het advocatenkantoor. De claim kan oplopen tot ruim een miljoen euro.

Cruciale fout
Volgens het investeringsbedrijfje Mutualis uit Sint Odiliënberg maakte advocaat Jan Zanders tijdens een hoger beroepszaak een cruciale fout. Mutualis verloor de zaak en raakte hierdoor definitief een groot aantal percelen, inclusief een watertoren in Heerlen en twee bedrijfswoningen in Helden en Maastricht, kwijt. De percelen waren in 2007 van drinkwaterbedrijf WML gekocht.
WML dacht te zijn opgelicht door de eigen rentmeester en Mutualis, en daagde beiden daarom voor de rechter.

Fout in het pleidooi
In de hogerberoepszaak zei Zanders, tot verbazing van de eigen cliënt, dat de WML-rentmeester niet bevoegd was om het vastgoed te verkopen.
Daardoor was de rechter snel klaar met zijn oordeel. Zonder nog op de andere mitsen en maren in te gaan, werden de percelen teruggegeven aanWML. Mutualis zou de advocaat al voor de zitting hebben gewezen op de fout in het pleidooi. Het bedrijf had op het moment van het hoger beroep al ruim twee ton aan advocatenkosten betaald aan Zanders.

Weggegooid geld
Ook was er voor bijna drieduizend euro in onderzoeken gestopt. Vanwege de fout van de advocaat is dat weggegooid geld, redeneert Mutualis nu. Volgens de nieuwe advocaat van Mutualis, Frank van Buuren, heeft Zanders in eerste instantie zijn fout toegegeven. "Hij heeft aangeboden om op eigen kosten in cassatie te gaan. Dat aanbod is later weer ingetrokken."
Peter Brouns van Boels-Zanders ontkent uitdrukkelijk dat Zanders een beroepsfout heeft gemaakt en dat hij dat zou hebben erkend. Mutualis heeft volgens hem ook geen schade geleden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Advocaat moet geld terugbetalen na mislukt hoger beroep
Toga advocaat
OM pakt advocaat Marcel Heuvelmans tuchtrechtelijk aan
Problemen met watervoorziening in Lomm
Huishoudens in Hout-Blerick zonder water
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen