Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ontevreden klant eist tonnen van Boels-Zanders Advocaten

Geplaatst opmaandag 7 september 2015 - 6:51

Een ontevreden klant van advocatenkantoor Boels-Zanders in Venlo eist via de rechter ruim twee ton honorarium terug.

Ook eist hij een schadevergoeding van het advocatenkantoor. De claim kan oplopen tot ruim een miljoen euro.

Cruciale fout
Volgens het investeringsbedrijfje Mutualis uit Sint Odiliënberg maakte advocaat Jan Zanders tijdens een hoger beroepszaak een cruciale fout. Mutualis verloor de zaak en raakte hierdoor definitief een groot aantal percelen, inclusief een watertoren in Heerlen en twee bedrijfswoningen in Helden en Maastricht, kwijt. De percelen waren in 2007 van drinkwaterbedrijf WML gekocht.
WML dacht te zijn opgelicht door de eigen rentmeester en Mutualis, en daagde beiden daarom voor de rechter.

Fout in het pleidooi
In de hogerberoepszaak zei Zanders, tot verbazing van de eigen cliënt, dat de WML-rentmeester niet bevoegd was om het vastgoed te verkopen.
Daardoor was de rechter snel klaar met zijn oordeel. Zonder nog op de andere mitsen en maren in te gaan, werden de percelen teruggegeven aanWML. Mutualis zou de advocaat al voor de zitting hebben gewezen op de fout in het pleidooi. Het bedrijf had op het moment van het hoger beroep al ruim twee ton aan advocatenkosten betaald aan Zanders.

Weggegooid geld
Ook was er voor bijna drieduizend euro in onderzoeken gestopt. Vanwege de fout van de advocaat is dat weggegooid geld, redeneert Mutualis nu. Volgens de nieuwe advocaat van Mutualis, Frank van Buuren, heeft Zanders in eerste instantie zijn fout toegegeven. "Hij heeft aangeboden om op eigen kosten in cassatie te gaan. Dat aanbod is later weer ingetrokken."
Peter Brouns van Boels-Zanders ontkent uitdrukkelijk dat Zanders een beroepsfout heeft gemaakt en dat hij dat zou hebben erkend. Mutualis heeft volgens hem ook geen schade geleden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Advocaat moet geld terugbetalen na mislukt hoger beroep
Toga advocaat
OM pakt advocaat Marcel Heuvelmans tuchtrechtelijk aan
Problemen met watervoorziening in Lomm
Huishoudens in Hout-Blerick zonder water
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen