Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontevreden klant eist tonnen van Boels-Zanders Advocaten

Geplaatst opmaandag 7 september 2015 - 6:51

Een ontevreden klant van advocatenkantoor Boels-Zanders in Venlo eist via de rechter ruim twee ton honorarium terug.

Ook eist hij een schadevergoeding van het advocatenkantoor. De claim kan oplopen tot ruim een miljoen euro.

Cruciale fout
Volgens het investeringsbedrijfje Mutualis uit Sint Odiliënberg maakte advocaat Jan Zanders tijdens een hoger beroepszaak een cruciale fout. Mutualis verloor de zaak en raakte hierdoor definitief een groot aantal percelen, inclusief een watertoren in Heerlen en twee bedrijfswoningen in Helden en Maastricht, kwijt. De percelen waren in 2007 van drinkwaterbedrijf WML gekocht.
WML dacht te zijn opgelicht door de eigen rentmeester en Mutualis, en daagde beiden daarom voor de rechter.

Fout in het pleidooi
In de hogerberoepszaak zei Zanders, tot verbazing van de eigen cliënt, dat de WML-rentmeester niet bevoegd was om het vastgoed te verkopen.
Daardoor was de rechter snel klaar met zijn oordeel. Zonder nog op de andere mitsen en maren in te gaan, werden de percelen teruggegeven aanWML. Mutualis zou de advocaat al voor de zitting hebben gewezen op de fout in het pleidooi. Het bedrijf had op het moment van het hoger beroep al ruim twee ton aan advocatenkosten betaald aan Zanders.

Weggegooid geld
Ook was er voor bijna drieduizend euro in onderzoeken gestopt. Vanwege de fout van de advocaat is dat weggegooid geld, redeneert Mutualis nu. Volgens de nieuwe advocaat van Mutualis, Frank van Buuren, heeft Zanders in eerste instantie zijn fout toegegeven. "Hij heeft aangeboden om op eigen kosten in cassatie te gaan. Dat aanbod is later weer ingetrokken."
Peter Brouns van Boels-Zanders ontkent uitdrukkelijk dat Zanders een beroepsfout heeft gemaakt en dat hij dat zou hebben erkend. Mutualis heeft volgens hem ook geen schade geleden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Advocaat moet geld terugbetalen na mislukt hoger beroep
Toga advocaat
OM pakt advocaat Marcel Heuvelmans tuchtrechtelijk aan
Problemen met watervoorziening in Lomm
Huishoudens in Hout-Blerick zonder water
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen