Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek opvallend Limburgs landschap op de computer

Geplaatst opvrijdag 16 juni 2017 - 22:23

Het LGOG, het Limburgs Geschiedkundig- en Oudheidkundig Genootschap, roept Limburgers op mee te helpen het landschap van Limburg te ontdekken thuis vanachter de computer.

Het genootschap deed de oproep vrijdag tijdens de eerste Dag van de Limburgse Landschapsgeschiedenis in het Limburgs Museum in Venlo. Plan is om aan de hand van het Actueel Hoogtebestand Nederland op de website AHN.nl het Limburgs landschap te bestuderen en te ontdekken.

Afwijkend
Bezoekers van de site die een afwijkend of opmerkelijk reliëfelement zien, wordt verzocht een afdruk te mailen naar het LGOG. Die gaat alle inzendingen plaatsen op de speciale website Landschapsgeschiedenislimburg.nl.

Het LGOG wil ook andere foto's en verhalen die bij de lokatie horen, op de website plaatsen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dialectorganisaties boos op 'botte' gedeputeerde Koopmans
Geschiedenisclubs toch niet gekort op subsidie
LGOG geen partij in uitspraken Knotter
Potscherven archeologie
Bestuur Limburgse archeologievereniging opgestapt
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen