Overslaan en naar de inhoud gaan

Onruststoker AZC Echt overgeplaatst naar Hoogeveen

Geplaatst opzondag 25 april 2021 - 13:37

Een asielzoeker in Echt die verantwoordelijk wordt gehouden voor opruiende teksten op social media, is aangehouden en overgebracht naar Hoogeveen.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft dat zondag laten weten aan L1.

Aso-AZC
De voormalig bewoner van het AZC in Echt is nu ondergebracht in het 'aso-azc' of de Handhaving en Toezicht Locatie HTL. Asielzoekers die elders ernstige overlast veroorzaken, komen daar terecht.

'Breng je woede'
De man postte volgens Hessels onder meer een oproep om "...de gemeenschappelijke strijd aan te gaan tussen de lokale bevolking en immigranten. Breng je woede" Deze opmerkingen waren voor de burgemeester zaterdag aanleiding om een noodbevel uit te vaardigen toen een groep van zo'n 20 mensen wilde demonstreren bij het AZC om de vluchtelingen daar een hart onder de riem te steken. Omdat de demonstranten zich provocerend opstelden richting politie en zich bovendien niet aan de coronaregels hielden, werden drie mensen aangehouden.

Lees ook: Drie aanhoudingen bij betoging immigratiebeleid Echt

Onrust
In het Echtse asielzoekerscentrum heerst onrust nadat woensdagavond een doorgedraaide bewoner zeven andere asielzoekers neerstak. Twee slachtoffers liggen nog zwaargewond op de intensive care. Vanwege de onrust heeft het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers COA extra mensen aan het werk gezet in Echt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen