Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrustige avond in Limburg: op verschillende plekken rellen

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 21:42

Het was zondagavond bij het ingaan van de avondklok erg onrustig op verschillende plekken in Limburg. In Venlo en Roermond waren er rellen. Ook in Stein waren er ongeregeldheden.

De Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet om de situatie onder controle te krijgen in Venlo. De ME reed daarna door naar Roermond, waar een winkelcentrum werd vernield door relschoppers. Ook kreeg de politie in Roermond en Stein steun van de Koninklijke Marechaussee.

Zwaar vuurwerk
In de buurt van het station in Venlo veroorzaakte een groep mensen tumult. Winkelruiten zijn ingeslagen en er werd met stenen gegooid. Ook is zwaar vuurwerk afgestoken en brand gesticht. Volgens verslaggever Frank Moonen lijkt het tegen 22:00 uur rondom het station rustiger te zijn geworden. "Ik heb nog nooit zoveel politieauto's' gezien. Het zijn er zo'n 30. Er is een kordon getrokken tussen het station en het centrum. Daarmee willen ze voorkomen dat ze richting het centrum gaan."

Arriva heeft het trein- en busverkeer stilgelegd.

In shock
Tegen 22:30 uur wordt de schade opgemaakt. Er zijn vooral veel vernielingen aan winkelruiten. "Een lampenzaak is totaal vernield en heeft aan alle kanten schade", aldus verslaggever Frank Moonen. "Bakstenen zijn hier naar binnen gegooid. De eigenaar die ik sprak was volledig in shock. Hij werd door het alarm van de zaak gewaarschuwd dat er iets aan de hand was. Hij kwam kijken en zag dat zijn hele zaak aan diggelen was geslagen."

Rellen ongeregeldheden onrust avondklok politie ME Venlo (24 jan 2021)
Ruiten van deze lampenwinkel in Venlo zijn gesneuveld.
Foto: Keistadnieuws

Noodbevel
Burgemeester Scholten heeft per direct een noodbevel uitgevaardigd voor de stadsdelen Venlo en Blerick. Mensen mogen daar door de politie zonder reden gefouilleerd worden. Het noodbevel kan nog een noodverordening worden die dan voor langere tijd geldt.

Lees ook: Avondklokrellen in Venlo: ME grijpt in

Vernield
In de Roermondse wijk De Donderberg zijn tientallen relschoppers op straat. Ze kwamen bij elkaar na oproepen op social media. "Het lijkt hier wel een oorlogsgebied"", vertelt een correspondent ter plaatse. "Er wordt vuurwerk afgestoken, winkels vernield en er zouden zelfs winkels geplunderd worden."

De hoofdingang van winkelcentrum Donderberg is helemaal vernield: alle ramen zijn ingegooid. Relschoppers, in zwart gekleed, beukten met winkelwagentjes in op de glazen pui.

De politie is aanwezig in Roermond en roept op om weg te blijven bij de rellen. Volgens onze correspondent is er op dit moment niet genoeg politie om in de grijpen in Roermond, omdat de patrouilles allemaal naar de rellen in Venlo zijn.

Onrust in Stein
In Stein was het zaterdagavond al onrustig toen een groep jongeren bij elkaar kwam in het centrum. Toen de politie en ME optraden, ontstonden er opstootjes waarbij een agent lichtgewond raakte. Om te voorkomen dat mensen weer de straat opgaan, heeft de burgemeester zondag een noodverordening voor de gemeente Stein ingesteld.

Lees ook: Noodverordening in Stein na rellen: 'Willen geen herhaling'

Update: het is weer rustig
Rond 23:30 uur keerde de rust terug in Venlo, Roermond en Stein, meldt de politie. "Er zijn geen grote groepen mensen meer op straat", zo laat een woordvoerder weten. "De politie blijft zichtbaar aanwezig in de verschillende centra en wijken. We handhaven intensief op overtredingen rondom de avondklok."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen