Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust in Tegelse buurt vanwege komst moskee

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2015 - 6:42

De buurtbewoners van de Tegelse buurt De Breuken verkeren in grote onzekerheid over de komst van de Marokkaanse moskee, stellen Wijkraad de Noordkern en de buurtvereniging.

Ze zijn teleurgesteld in de gemeente die geen gehoor geeft aan het verzoek om een overleg. "Wij zijn niet tegen de komst van een moskee, maar willen wel weten waaraan we toe zijn.", zegt Ger Hensen van Wijkraad de Noordkern.

Informatie
Theo Leenen die als intermediair voor het wijkoverleg en buurtvereniging optreedt. "Toen in augustus vorig jaar duidelijk werd dat er onderhandelingen werden gevoerd tussen de gemeente en de Marokkaanse gemeenschap over de aankoop van de voormalige Vijverhofschool hebben we via de mail bij de wethouder al om een overleg gevraagd. In juni is er een informatieavond geweest waarbij nauwelijks informatie is uitgewisseld. "

Media
Daarop is opnieuw het verzoek uitgegaan om rond de tafel te gaan zitten, maar ook daar hebben we nooit meer iets van vernomen. Alle informatie rond de moskee vernemen we via de media en dat zorgt voor onrust in de buurt omdat niemand weet wat nu precies gaat gebeuren."

Bijeenkomst
De gemeente Venlo maakte vorige week bekend dat de verkoop van de school aan de Marokkaanse gemeenschap is afgerond. De gemeente laat weten dat voor volgende week een nieuwe informatieavond wordt gepland.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moskee Venlo neemt maatregelen na bezetting
Moskee Tegelen verhuist naar nieuwe plek
PVV stelt referendum over Marokkaanse moskee Tegelen voor
Moskee geloof Islam
'Referendum over komst moskee in Tegelen is onzin'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen