Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust over archeologische vondst in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 19:52

Er is onrust over werkzaamheden in het centrum van Maastricht.

Op het Klevarieterrein moet een nieuwe woonwijk komen.

Vondst
Vanwege die werkzaamheden wordt de boel daar afgegraven. Bij die werkzaamheden kwam er onder de grond iets tevoorschijn wat lijkt op een oude kelder of een tunnel.

Verloren
Omwonenden zijn bang dat er waardevolle archeologische vondsten verloren gaan. "Het meest voor de
hand liggend is dat dit een uitgang was van de vesting rond Maastricht in oorlogstijd", zegt een van de buurtbewoners. "We maken ons zorgen en vragen ons af waarom het vernietigd wordt. Deze prachtige oude kelders zijn in anderhalve dag al grotendeels verdwenen."

Waterbassin
Volgens de uitvoerder zijn het twee oude
waterbassins. De gemeente zou ter plekke geweest zijn om te kijken of de werkzaamheden door mochten gaan. "Wij hadden twijfel toen we bezig waren met de werkzaamheden", zegt de uitvoerder. "Daarom is de gemeente en een archeoloog erbij gehaald en het mocht eruit."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

bouw Bouwvakkers
Nieuwbouw Klevarie loopt zeven weken vertraging op
'Zeldzame Romeinse munt hoort in het museum'
Duik naar resten Romeinse brug in Maastricht
Resten Romeinse brug in Maastricht slijten door stroming
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen