Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust onder taxichauffeurs: 'Jacht op werktijden'

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 6:00

Er heerst onrust onder een groot aantal taxichauffeurs van Geerets-De Leeuw uit Ospel. Dit omdat ze een aantal ritten niet meer betaald krijgen.

"We krijgen het wassen van de auto of het tanken niet meer betaald", zegt een chauffeur, die anoniem wenst te blijven tegen 1Limburg.

Onmenselijk
Volgens de chauffeur worden de taxichauffeurs nu gedwongen om dat soort zaken in hun eigen tijd te doen. "Er is een jacht op werktijden ontstaan. Elke minuut die ze niet willen betalen, vergoeden ze niet. Dit is onmenselijk", zegt hij.

Boordcomputer en rittenstaat
De chauffeur zegt dat er voorheen altijd met een boordcomputer werd gereden die alle gemaakte kilometers registreerde. "Maar nu moeten chauffeurs ook rittenstaten invullen Dit klopt van geen kant."

FNV-bestuurder Herbert Römer is bekend met de onrust, zo zegt de vakbondsman. Hij wil dan ook op korte termijn met het taxibedrijf om de tafel gaan zitten.

Verrast
Daniel van Dijk, manager bij het taxibedrijf, reageert verrast op de ontstane onrust. "We hebben de werkwijze aangepast", zegt hij. "Naast de boordcomputer moeten chauffeurs nu ook een rittenstaat bijhouden. Deze moeten ze invullen als ze bijvoorbeeld hun auto gaan wassen of als gaan tanken. Dit doen we om ervoor te zorgen dat ze alles betaald krijgen waar ze recht op hebben." Van Dijk zegt dat hij wel blij is dat het zo hoog zit bij het personeel. "Dan wordt het voor ons tijd om onze mensen nog eens van de nodige uitleg te voorzien."

Regels
Volgens Van Dijk gebeurt alles bij het taxibedrijf volgens de cao. "We hebben ruim 300 mensen in dienst. Wij kunnen het ons niet permitteren om de regels te schenden. Wij doen er alles aan om het personeel te behouden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen