Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust onder taxichauffeurs: 'Jacht op werktijden'

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 6:00

Er heerst onrust onder een groot aantal taxichauffeurs van Geerets-De Leeuw uit Ospel. Dit omdat ze een aantal ritten niet meer betaald krijgen.

"We krijgen het wassen van de auto of het tanken niet meer betaald", zegt een chauffeur, die anoniem wenst te blijven tegen 1Limburg.

Onmenselijk
Volgens de chauffeur worden de taxichauffeurs nu gedwongen om dat soort zaken in hun eigen tijd te doen. "Er is een jacht op werktijden ontstaan. Elke minuut die ze niet willen betalen, vergoeden ze niet. Dit is onmenselijk", zegt hij.

Boordcomputer en rittenstaat
De chauffeur zegt dat er voorheen altijd met een boordcomputer werd gereden die alle gemaakte kilometers registreerde. "Maar nu moeten chauffeurs ook rittenstaten invullen Dit klopt van geen kant."

FNV-bestuurder Herbert Römer is bekend met de onrust, zo zegt de vakbondsman. Hij wil dan ook op korte termijn met het taxibedrijf om de tafel gaan zitten.

Verrast
Daniel van Dijk, manager bij het taxibedrijf, reageert verrast op de ontstane onrust. "We hebben de werkwijze aangepast", zegt hij. "Naast de boordcomputer moeten chauffeurs nu ook een rittenstaat bijhouden. Deze moeten ze invullen als ze bijvoorbeeld hun auto gaan wassen of als gaan tanken. Dit doen we om ervoor te zorgen dat ze alles betaald krijgen waar ze recht op hebben." Van Dijk zegt dat hij wel blij is dat het zo hoog zit bij het personeel. "Dan wordt het voor ons tijd om onze mensen nog eens van de nodige uitleg te voorzien."

Regels
Volgens Van Dijk gebeurt alles bij het taxibedrijf volgens de cao. "We hebben ruim 300 mensen in dienst. Wij kunnen het ons niet permitteren om de regels te schenden. Wij doen er alles aan om het personeel te behouden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen