Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust onder personeel gevangenissen

Geplaatst opwoensdag 2 augustus 2017 - 5:48

De ondernemingsraden en directies van de gevangenissen hebben woensdag spoedoverleg, over de onrust die er heerst onrust onder het personeel.

De ondernemingsraden spreken van een verziekte werksfeer. Volgens hen worden afspraken niet nagekomen en wordt personeel aangenomen dat niet over de juiste kwaliteiten beschikt.

Limburg
In een brief aan de directies schrijven de ondernemingsraden dat er snel iets moet veranderen. Ze zeggen dat het probleem in alle gevangenissen speelt; ook in de drie Limburgse complexen in Roermond, Sittard en Evertsoord. Medewerkers vinden dat de verhoudingen tussen het management en de mensen op de werkvloer slecht zijn. Het management zou te weinig op de werkvloer komen en daardoor niet weten wat er leeft onder het personeel.

Onder druk
Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie, waar de gevangenissen onder vallen, snapt de onrust. Volgens hem staat het gevangeniswezen al enkele jaren onder druk. Er zijn veel gevangenissen gesloten, er is bezuinigd en gemiddeld staat een op de drie cellen leeg.

Twijfels
Omdat personeel door de leegstand twijfelt over de werkgelegenheid, vertrekken medewerkers. Daardoor neemt de werkdruk toe en is het vaker nodig om extern personeel in te huren.
Volgens de woordvoerder wordt er al langer met de ondernemingsraden gesproken over de problemen.

Politiek
De Tweede Kamer heeft eerder besloten dat er ondanks de lege cellen geen gevangenissen meer dicht mogen. Dat staat een mogelijke oplossing van de problemen in de weg. Het is hierdoor namelijk niet mogelijk om een aantal complexen te sluiten, om zo het aantal lege cellen op andere plekken terug te dringen. Volgens de gevangenisdirecties moet een deel van de oplossing van de huidige problemen daarom eigenlijk vanuit de politiek komen.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP-316614017
Tijdelijk 24 plaatsen voor jongeren in gevangenis Ter Peel
Gevangenen steeds vaker betrapt op drugs
gevangenis Roermond
Ruimte voor extra gevangenen door plaatsen stapelbedden
Turkije vraagt Limburgse gevangenissen om informatie
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen