Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust na anonieme brief over pesten op basisschool Echt

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 16:23

In Pey (Echt) is onrust ontstaan over een anonieme brief waarin staat dat de plaatselijke basisschool Patricius weinig tegen pesten doet.

De brief is huis aan huis verspreid in een deel van Pey. De schoolleiding heeft zich in een mail aan de ouders van de brief gedistantieerd.

Van school
In de brief wordt ouders aangeraden hun kinderen van school te halen of niet aan te melden. "Deze school doet zeer weinig tegen pesten, ze durven niet in te grijpen. Pesters ondervinden hier geen weerstand", staat er.

Ook wordt verband gelegd tussen pesten op school en zelfmoord. "Welk kind zal de volgende zijn die zelfmoord pleegt? Toch niet uw kind...!"

Politie
De school is geschrokken van de brief, die in de nachtelijke uren is rondgebracht. De schoolleiding heeft er bij de politie melding van gedaan.

Gesprek aan
In een brief aan de ouders schrijft locatiedirecteur Marion Pustjens: "We gaan graag met iedereen het gesprek aan die zich zorgen maakt over onderwerpen aangaande de school, om dan samen tot een oplossing te komen. We betreuren het dus ten zeerste dat iemand het nodig heeft gevonden om via een anonieme brief zijn zorgen te uiten."

Bij pestgedrag hanteert basisschool Patricius het beleid dat is vastgesteld door het overkoepelde schoolbestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Echt-Maasbracht (SKOEM).

Een deel van de brief die in Pey is verspreid.

Conflict
Het is niet duidelijk of de school in Pey verwikkeld is in een lopend conflict met bepaalde ouders over kinderen die worden gepest. Locatiedirecteur Pustjens verwijst voor commentaar naar de centrale directie.

Voorzitter Wim Winkens van het college van bestuur van SKOEM was niet bereikbaar voor een reactie. Volgens een medewerkster kon hij niet worden gestoord tijdens een vergadering.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ondernemers benaderd voor neppe anti-pestcampagne
Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen
Limburgse scholen besteden aandacht aan pesten
Scholenkoepel wil grondig onderzoek naar zelfmoord scholier
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten