Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust in gevangenis Roermond: bewaker besmet met corona

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 11:57

Een bewaakster van de gevangenis in Roermond is besmet met het coronavirus. Ze kreeg de eerste klachten op 25 maart en werd deze week positief getest.

Dat blijkt uit een brief van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), in handen van L1.

Drie nachtdiensten
DJI-woordvoerder Robert Meijer bevestigt de coronabesmetting. De vrouw zou voor 25 maart drie achtereenvolgende nachtdiensten hebben gedraaid in de Roermondse gevangenis, waardoor er volgens Meijer minimaal contact is geweest met gevangenen en collega's. Een vergelijkbaar verhaal staat in de brief: 'De kans is klein dat betrokkene collegae of gedetineerden heeft besmet.'

Onrust onder collega's
Desondanks is er de nodige onrust ontstaan onder collega's. "Ze werken al weken onbeschermd. Geen afstand, geen desinfectie, geen handschoenen", laat de partner van een Roermondse gevangenisbewaarder weten.

Anderhalve meter
Volgens Meijer zijn er wel degelijk coronamaatregelen getroffen in de gevangenis. "De realiteit is echter dat het in een gevangenis moeilijk is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Zo draaien we bijvoorbeeld dagprogramma's van gedetineerden in kleine groepen."

Blijf thuis
Meijer benadrukt dat zelfbescherming de beste optie is. "Wat geldt voor iedereen in Nederland, geldt ook voor ons personeel: heb je klachten, blijf je thuis. Dat is hier ook gebeurd. En justitiabelen met met verkoudheidsklachten, hoesten, kortademigheid of koorts worden uit voorzorg geïsoleerd op een eenpersoonscel. Op dit moment is er geen enkele gedetineerde in Roermond uit voorzorg geïsoleerd."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen