Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust in gevangenis Roermond: bewaker besmet met corona

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 11:57

Een bewaakster van de gevangenis in Roermond is besmet met het coronavirus. Ze kreeg de eerste klachten op 25 maart en werd deze week positief getest.

Dat blijkt uit een brief van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), in handen van L1.

Drie nachtdiensten
DJI-woordvoerder Robert Meijer bevestigt de coronabesmetting. De vrouw zou voor 25 maart drie achtereenvolgende nachtdiensten hebben gedraaid in de Roermondse gevangenis, waardoor er volgens Meijer minimaal contact is geweest met gevangenen en collega's. Een vergelijkbaar verhaal staat in de brief: 'De kans is klein dat betrokkene collegae of gedetineerden heeft besmet.'

Onrust onder collega's
Desondanks is er de nodige onrust ontstaan onder collega's. "Ze werken al weken onbeschermd. Geen afstand, geen desinfectie, geen handschoenen", laat de partner van een Roermondse gevangenisbewaarder weten.

Anderhalve meter
Volgens Meijer zijn er wel degelijk coronamaatregelen getroffen in de gevangenis. "De realiteit is echter dat het in een gevangenis moeilijk is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Zo draaien we bijvoorbeeld dagprogramma's van gedetineerden in kleine groepen."

Blijf thuis
Meijer benadrukt dat zelfbescherming de beste optie is. "Wat geldt voor iedereen in Nederland, geldt ook voor ons personeel: heb je klachten, blijf je thuis. Dat is hier ook gebeurd. En justitiabelen met met verkoudheidsklachten, hoesten, kortademigheid of koorts worden uit voorzorg geïsoleerd op een eenpersoonscel. Op dit moment is er geen enkele gedetineerde in Roermond uit voorzorg geïsoleerd."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen