Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust door 'verwaterd contact' Woonpunt en Molukse wijk

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 21:35

Het contact tussen Woonpunt en de Molukse wijk in Maastricht was verwaterd op het moment dat de organisatie zonder overleg een woning aan een niet-Moluks gezin wilde toewijzen.

Dat zegt woningcorporatie Woonpunt. Volgens manager Ruud van den Heuvel was er weinig contact omdat het goed gaat in de wijk en er ook vanuit het oogpunt van leefbaarheid weinig aandacht voor de Molukse wijk nodig was.

Volgende kandidaat
"We waren bekend met de ongeschreven wetten", aldus Van den Heuvel. "We hebben in eerste instantie ook twee mensen met een Molukse achtergrond uitgenodigd, maar die kwamen niet in aanmerking voor de woning. Wat wij gewoon niet goed hebben gedaan, is dat het contact verwaterde omdat het heel goed gaat in de wijk. Wij hebben toen de volgende kandidaat gepakt. Dat is niet goed geweest." Volgens Van den Heuvel is dit nu ook de reden om opnieuw met elkaar het gesprek aan te gaan. "En nu op een hele goede manier."

Video: L1

Voorrang
Inmiddels heeft Woonpunt een lijst van 20 mensen met een Molukse achtergrond die in de wijk willen wonen. Op basis van in het verleden gemaakte afspraken krijgen zij voorrang op woningen in de Molukse wijk.

Lees ook: Woonpunt helpt met Moluks houden wijk Maastricht

In stand houden
"We hebben nu met elkaar afgesproken om naar de toekomst te kijken: hoe kunnen we de Molukse cultuur en deze wijk zo lang mogelijk in stand houden", aldus de manager.

Heel tevreden
Djehoshua Sahetapy, woordvoerder van de Vertegenwoordigers Molukse Gemeenschap Maastricht (VMGM), reageert ook op de gebeurtenissen: "Onze insteek is om er samen uit te komen en het samen op te lossen. We zijn bezig met het maken van afspraken. Tot nu toe zijn we heel tevreden over hoe het verloopt. Het contact met Woonpunt is goed. Er is transparantie naar elkaar en naar de gemeenschap. Het is de bedoeling om afspraken vast te leggen voor toekomstige generaties."

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen