Overslaan en naar de inhoud gaan

Onrust bij asielzoekerscentrum in Weert

Geplaatst opzondag 29 november 2015 - 19:39

Er is zondagavond onrust ontstaan in het asielzoekerscentrum in Weert. De politie rukte massaal uit om de boel te sussen. Één persoon werd daarbij opgepakt.

De onrust ontstond na een woordenwisseling in de eetzaal. De beveiliging riep vervolgens de hulp in van de politie. Een aantal bewoners is ontevreden over de gang van zaken. Zo is er onder meer onduidelijkheid over de asielprocedure.

'Betere informatievoorziening'
Loco-burgemeester Harrie Litjens bezocht zondagavond het asielzoekerscentrum, waar momenteel duizend vluchtelingen verblijven. "Het COA kan de mensen geen antwoord geven op vragen over de procedure. Daarover gaat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)", zegt Litjens in een verklaring. "Mensen weten niet waarop ze wachten, hoe lang dit duurt, waarom de een wel wat hoort en de ander niet. Zowel het COA als wij gaan aandringen bij de IND op betere informatievoorziening."

De rust bij het asielzoekerscentrum is inmiddels wedergekeerd.

Politie naar asielzoekerscentrum in Weert.
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Persoon met mes dringt asielzoekerscentrum binnen
Extra beveiliging bij asielzoekerscentrum in Weert
Bakje yoghurt oorzaak van onrust in azc Weert
Knokpartij in azc Weert, vier bewoners aangehouden
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen