Overslaan en naar de inhoud gaan

Onno Hoes: 'We missen de lichtpuntjes in het kabinetsbeleid'

Geplaatst opdinsdag 8 december 2020 - 21:13

Teleurstelling overheerst bij Onno Hoes en John Paulus dinsdagavond na de persconferentie van het kabinet.

De voormalige burgemeester van Maastricht en de horecavoorzitter van Maastricht & Heuvelland missen 'lichtpuntjes en een zichtlijn' in het overheidsbeleid.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge kondigden, zoals verwacht, sobere feestdagen aan. Pas half januari zouden de maatregelen pas aan versoepeling toe zijn. Als de coronacijfers aanleiding geven. De vooruitzichten zijn echter somber. Rutte sluit daarom nog strengere maatregelen rond de jaarwisseling niet uit.

Wispelturig
Onno Hoes: "Veel mensen, ook ik, hadden een plek in het restaurant gereserveerd rond Kerstmis. In de hoop dat het de goede kant op zou gaan."

Waar Rutte het heeft over 'de vrijheid die we samen moeten verdienen', is de oud-burgemeester van Maastricht wat gereserveerder. Hij verwacht niet dat alle burgers hun gedrag zullen aanpassen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "De samenleving is wispelturig. Het blijft moeizaam. Mensen kunnen niet tegen onzekerheid. We willen lichtpuntjes en die ontbraken op de persconferentie. Alle hoop is gevestigd op de vaccins."

Verwarrend
Ook John Paulus loopt niet weg met de boodschap die het kabinet heeft uitgesproken. "De horeca hoopte op een soort zichtlijn. Die zie ik niet. Als we faillissementen willen voorkomen, is 100 procent tegemoetkoming nodig voor de vaste lasten van de horeca. En een verbeterd pakket om ons personeel in dienst te houden."

Paulus, eind november benoemd tot regionale horecavoorzitter, pleit voor een generiek beleid. "Als de horeca dicht moet, doe dat dan ook met andere sectoren. Des te eerder mogen wij weer open. Dit kabinet had duidelijkheid moeten bieden. Nu zijn de coronamaatregelen verwarrend. Mensen snappen het niet meer en houden zich er daarom niet aan."

Lees ook: Broers openen restaurant: 'Liever een boete dan failliet'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen