Overslaan en naar de inhoud gaan

Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht

Geplaatst opwoensdag 10 december 2014 - 17:00

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht stapt op zodra er een opvolger geïnstalleerd is. Dat heeft hij woensdagmiddag bekendgemaakt in een openbare brief.

Hoes stapt op omdat hij de stad, het bestuur en zichzelf 'de worsteling met de omstreden perspublicatie niet wil aandoen'. Hoes raakte vorige week in opspraak toen de 20-jarige Robbie Hasselt privégesprekken met Hoes openbaarde, inclusief door de burgemeester verstuurde foto’s van zijn werkagenda.

"Vorige week is een deel van mijn privéleven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden", schrijft Hoes.

L1

In de val gelokt
Hoes bleek naderhand in de val gelokt door het televisieprogramma PowNews, dat de jongen uitrustte met een verborgen camera. De beelden van Hoes' afspraakje werden op televisie uitgezonden.

Bron: PowNews

Hoes besprak de kwestie met de fractievoorzitters. Die zaten met de kwestie in de maag en hulden zich sindsdien in stilzwijgen.

L1

Niet de eerste keer
Het is niet voor het eerst dat Hoes in de problemen komt door privéperikelen. Een jaar geleden werd de Maastrichtse burgervader zoenend gefotografeerd in de lobby van een hotel. Ook dook er een foto op van Hoes met ontblote torso op de homo-datingapp Grindr. Een aantal partijen in de gemeenteraad tikte de burgemeester destijds op de vingers en liet hem beloven dat het bij dit incident zou blijven.

Lees hier alle berichten op 1Limburg over de affaire rond Onno Hoes. Alle artikelen van Dagblad de Limburger over de burgemeester zijn hier te vinden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA vindt vertrek Hoes 'niet noodzakelijk'
Vier jaar Hoes: van wietpas tot privéperikelen
Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht
D66 verrast door besluit Hoes
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen