Overslaan en naar de inhoud gaan

Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht

Geplaatst opwoensdag 10 december 2014 - 17:00

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht stapt op zodra er een opvolger geïnstalleerd is. Dat heeft hij woensdagmiddag bekendgemaakt in een openbare brief.

Hoes stapt op omdat hij de stad, het bestuur en zichzelf 'de worsteling met de omstreden perspublicatie niet wil aandoen'. Hoes raakte vorige week in opspraak toen de 20-jarige Robbie Hasselt privégesprekken met Hoes openbaarde, inclusief door de burgemeester verstuurde foto’s van zijn werkagenda.

"Vorige week is een deel van mijn privéleven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden", schrijft Hoes.

L1

In de val gelokt
Hoes bleek naderhand in de val gelokt door het televisieprogramma PowNews, dat de jongen uitrustte met een verborgen camera. De beelden van Hoes' afspraakje werden op televisie uitgezonden.

Bron: PowNews

Hoes besprak de kwestie met de fractievoorzitters. Die zaten met de kwestie in de maag en hulden zich sindsdien in stilzwijgen.

L1

Niet de eerste keer
Het is niet voor het eerst dat Hoes in de problemen komt door privéperikelen. Een jaar geleden werd de Maastrichtse burgervader zoenend gefotografeerd in de lobby van een hotel. Ook dook er een foto op van Hoes met ontblote torso op de homo-datingapp Grindr. Een aantal partijen in de gemeenteraad tikte de burgemeester destijds op de vingers en liet hem beloven dat het bij dit incident zou blijven.

Lees hier alle berichten op 1Limburg over de affaire rond Onno Hoes. Alle artikelen van Dagblad de Limburger over de burgemeester zijn hier te vinden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA vindt vertrek Hoes 'niet noodzakelijk'
Vier jaar Hoes: van wietpas tot privéperikelen
Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht
D66 verrast door besluit Hoes
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen