Overslaan en naar de inhoud gaan

Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht

Geplaatst opwoensdag 10 december 2014 - 17:00

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht stapt op zodra er een opvolger geïnstalleerd is. Dat heeft hij woensdagmiddag bekendgemaakt in een openbare brief.

Hoes stapt op omdat hij de stad, het bestuur en zichzelf 'de worsteling met de omstreden perspublicatie niet wil aandoen'. Hoes raakte vorige week in opspraak toen de 20-jarige Robbie Hasselt privégesprekken met Hoes openbaarde, inclusief door de burgemeester verstuurde foto’s van zijn werkagenda.

"Vorige week is een deel van mijn privéleven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden", schrijft Hoes.

L1

In de val gelokt
Hoes bleek naderhand in de val gelokt door het televisieprogramma PowNews, dat de jongen uitrustte met een verborgen camera. De beelden van Hoes' afspraakje werden op televisie uitgezonden.

Bron: PowNews

Hoes besprak de kwestie met de fractievoorzitters. Die zaten met de kwestie in de maag en hulden zich sindsdien in stilzwijgen.

L1

Niet de eerste keer
Het is niet voor het eerst dat Hoes in de problemen komt door privéperikelen. Een jaar geleden werd de Maastrichtse burgervader zoenend gefotografeerd in de lobby van een hotel. Ook dook er een foto op van Hoes met ontblote torso op de homo-datingapp Grindr. Een aantal partijen in de gemeenteraad tikte de burgemeester destijds op de vingers en liet hem beloven dat het bij dit incident zou blijven.

Lees hier alle berichten op 1Limburg over de affaire rond Onno Hoes. Alle artikelen van Dagblad de Limburger over de burgemeester zijn hier te vinden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PvdA vindt vertrek Hoes 'niet noodzakelijk'
Vier jaar Hoes: van wietpas tot privéperikelen
Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht
D66 verrast door besluit Hoes
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen