Overslaan en naar de inhoud gaan

Onno Hoes Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Geplaatst opdinsdag 26 april 2022 - 12:35

"Ik sta nog een beetje te hyperventileren", zegt Onno Hoes als reactie op de koninklijke onderscheiding die hij heeft gekregen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Hoes werd thuis in Maastricht verrast door burgemeester Annemarie Penn-te Strake, die bij hem het lintje opspelde.

Video L1

Betrokkenheid
"Het is een bijzonder jaar om een lintje te krijgen, nu de koning naar Maastricht komt. Ook speciaal dat ik er zelf veel uitgereikt heb en er nu zelf eentje krijg. Ik had het niet verwacht", aldus Hoes.

De oud-burgemeester van Maastricht krijgt het lintje onder meer voor zijn betrokkenheid bij de LHBTI-gemeenschap in Nederland en de aandacht die hij voor slachtoffers van racisme en antisemitisme vraagt via het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en het Nationale 4 en 5 mei Comité.

Mens en natuur
Verder initieerde hij de Maastrichtse mensenrechtenprijs, waar jongeren via een competitie kennismaken met de universele verklaring voor de rechten van de mens. Op cultureel gebied was en is hij betrokken bij onder meer Instituut Beeld en Geluid. Als voorzitter van de Nationale Boomfeestdag zette hij zich in voor het belang tussen natuur en mens. Hoes is politiek gezien al jaren actief bij de VVD. Op dit moment is hij interim-partijvoorzitter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen