Overslaan en naar de inhoud gaan

Online platform voor oud-Limburgers

Geplaatst opwoensdag 15 februari 2017 - 16:47

Er komt een digitaal platform voor Limburgers die niet meer in Limburg wonen, maar toch verbonden willen blijven met hun provincie.

Het project, dat Link met Limburg heet, wordt woensdagavond gelanceerd.

Doel
Volgens initiatiefnemer Conny Moonen kunnen de ex-Limburgers een profiel aanmaken. Daarin zetten ze wie ze zijn, wat ze doen en waar ze nu wonen. "Het is de bedoeling dat we een community gaan opbouwen met allemaal Limburgers die echt een heel groot deel van hun leven gewoond en gewerkt hebben in onze mooie regio, maar die om een of andere reden de regio verlaten hebben", zegt Conny Moonen.

Op dit platform kunnen verhalen worden gedeeld, adviezen worden gegeven en kunnen de oud-Limburgers elkaar stimuleren.

Voor het project maakt het overigens niks uit of je wel nog in Nederland woont. Buiten Limburg is al genoeg om een profiel aan te maken op de site linkmetlimburg.nl. "Als het een succes wordt, krijgen we ambassadeurs over de hele wereld", zegt Moonen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Buurt richt platform op tegen Belevenispark in Heel
Kritiek op Connect Limburg in provinciaal parlement
Limburgers blijken internationaler dan gedacht
Geen resultaat: politiek wil einde Limburgse promotieclub
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen