Overslaan en naar de inhoud gaan

Online nieuwsplatforms druk bezocht tijdens coronacrisis

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 13:04

Nederlanders houden nieuwswebsites- en apps veel beter in de gaten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rond het coronavirus.

Dat meldt Verenigde Internet Exploitanten (VINEX) op basis van bezoekerscijfers van NU.nl, AD.nl, Telegraaf.nl, NOS.nl en ruim twintig andere nieuwswebsites en -apps.

Piek
Op zondag 15 maart bereikte het aantal bezoekers van nieuwswebsites een piek. Ruim 9 miljoen Nederlanders lazen online het nieuws. Die dag bleek dat de uitbraak van het coronavirus grote gevolgen zou hebben voor het openbare leven. Het kabinet besloot om alle horeca, kinderdagverblijven en scholen te sluiten.

1Limburg
Ook 1Limburg ziet een toename. Afgelopen week was met 1,1 miljoen bezoekers de drukste week ooit, blijkt uit de cijfers. Vorig jaar lag dat aantal in dezelfde week op 720.000 bezoekers. "Zouden we een top 20 maken van de drukste dagen in de afgelopen vijf jaar van 1Limburg, dan zouden 15 dagen uit de periode van 15 februari tot nu in die top 20 staan", licht Ron Siegersma, online marketeer van L1, toe.

2 miljoen
Volgens VINEX lazen in het weekend van 14 maart ongeveer 2 miljoen meer Nederlanders online het nieuws dan gebruikelijk. “In dat weekend telde 1Limburg 550.000 bezoekers”, zegt Siegersma. Doorgaans telt 1Limburg volgens de marketeer tussen de 260.000 en 350.000 bezoekers in het weekend.

Dubbel
VINEX merkt dat Nederlanders van alle leeftijden nieuwswebsites beter in de gaten zijn gaan houden, maar met name mensen van onder de 50 jaar. Mensen van 20 tot 35 brachten in de tweede week van maart dubbel zoveel tijd door op nieuwswebsites als gebruikelijk.

Cambodja
De onderzoekers zien het bereik van nieuwswebsites duidelijk toenemen vanaf vrijdag 21 februari. Die dag kwam onder andere in het nieuws dat Nederlanders die vast hadden gezeten op het cruiseschip de Westerdam waren teruggevlogen uit Cambodja. Het aantal besmettingen in Italië begon toen al op te lopen.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen