Overslaan en naar de inhoud gaan

Online Marketeer voor de Nieuwsdienst (m/v)

Help jij mee om iedere Limburger te bereiken?

L1 is de regionale publieke omroep van Limburg en is marktleider in de provincie met haar online nieuwsplatforms 1Limburg en L1.nl.

1Limburg is met 200.000 bezoekers per dag het op een na grootste regionale nieuwsplatform van Nederland. Op L1.nl presenteert L1 zijn radio- en tv-aanbod. De platforms en gekoppelde social media worden beheerd door de Nieuwsdienst, die bestaat uit zo’n 35 redacteuren en camjo’s.

De Nieuwsdienst werkt nauw samen met de deelredacties van L1 Radio en L1 Televisie. De redactie opereert in een zeer dynamische omgeving, in een branche die een ingrijpende transformatie ondergaat. 1Limburg speelt daarin een centrale rol. Het platform heeft een sterk innovatief karakter, mede dankzij een open, pragmatische en collegiale teamgeest en veel experimenteervrijheid.

Voor de verdere ontwikkeling van onze ambities zijn we op zoek naar een:

Online Marketeer voor de Nieuwsdienst (m/v)

Standplaats Maastricht
36 uur per week

Wat zijn je taken?

De Online Marketeer richt zich op de profilering en verdere uitbouw van 1Limburg en L1.nl. Je analyseert doorlopend het bereik op de online platforms en social media, signaleert relevante ontwikkelingen en vertaalt deze informatie naar adviezen voor de redactie en het management, met als doel het bereik te vergroten en de kwaliteit van het bereik te verbeteren. Je werkt nauw samen met de informatieanalist, die verantwoordelijk is voor het technisch beheer en uitbouw van de digitale platforms. Om de doelstellingen te realiseren heb je onder meer de volgende instrumenten:

  • Uitvoeren van marktonderzoek
  • Analyse van bezoekersgedrag
  • Vertaling van de resultaten naar adviezen aan de redactie
  • Advisering van het management over de online strategie van L1/1Limburg
  • Verbetering van de gebruikerservaring van de online platforms
  • Ondersteuning van de redactionele social mediastrategie
  • Optimalisatie van bereik door inzet van marketinginstrumenten
  • Verdere verbetering van de platforms in samenwerking met de informatieanalist
  • Profilering van de platforms
  • Ontwikkeling en uitrol van campagnes

Ben jij onze nieuwe collega?

Dan ben je in het bezit van een hbo-diploma of hoger en heb je een opleiding op het gebied van (online) marketing c.q. strategie en social media afgerond. Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring. Je werkt nauwkeurig en bent analytisch sterk. Je droomt van databestanden en getallen. Je bent echt een liefhebber van de online (media)wereld. Daarbij ben je leergierig, communicatief sterk, creatief en denkt out-of-the-box. Je hebt kennis en ervaring met de grafische pakketten van Adobe.

Wat kan L1 je bieden?

We zoeken een marketeer met een goede basis op het gebied van data-analyse, die een mooie entree wil maken in de Limburgse mediawereld. Je gaat deel uitmaken van een jong en ambitieus team dat bouwt aan een eigenwijs en fris nieuw platform. Journalistieke ervaring is geen vereiste, maar affiniteit met media is zeker een pré. Het is vooral belangrijk dat je open staat voor vernieuwing en leergierig bent.

Je werkt bij L1 in een dynamische en veelzijdige omgeving waarin je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. We bieden een marktconform pakket van arbeidsvoorwaarden met enkele mooie extra’s. Bij L1 is de omroep CAO van toepassing. Inschaling is in salarisschaal G.

Herken jij je in deze advertentietekst?

Stuur vóór 17 mei 2019 je sollicitatiebrief met cv naar solliciteren@l1.nl, t.a.v. Fabiënne Rousch,
HR Manager, onder vermelding van sollicitatie online marketeer.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob van Well,
Hoofd Nieuws, te bereiken op 06 -12 90 48 30

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.