Overslaan en naar de inhoud gaan

Online banenmarkt voor Limburgse zorgsector

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 6:00

De Limburgse zorg- en welzijnssector kampt met personeelstekorten. Mede door het coronavirus is de vraag naar zorgpersoneel groter dan ooit.

Daarom wordt er woensdag een digitale banenmarkt georganiseerd. Vacatureplatform Zorgnet Limburg, een samenwerkingsverband van Limburgse werkgevers, is de drijvende kracht achter deze online banenmarkt.

Online
"Sinds een paar jaar houden we een fysieke banenmarkt", zegt programmamanager Cristel Collard. "Maar door corona is dit nu geen optie. Omdat de tekorten nog steeds groot zijn, wilden we wel een evenement organiseren om geïnteresseerden laagdrempelig in contact te brengen met werkgevers. Dat is de online banenmarkt geworden."

Digitaal rondstruinen
Zo'n 40 organisaties uit de sector presenteren zich door middel van een filmpje. Het gaat om instanties uit de ouderenzorg, ziekenhuiszorg, kinderopvang, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en verslavingszorg. Bezoekers van de online banenmarkt kunnen dan 'digitaal rondstruinen' en van thuis uit een afspraak inplannen met een organisatie die ze interessant vinden. Ook worden er mogelijkheden voor gratis loopbaancoaching aangeboden.

Documentaires
De digitale banenmarkt is woensdag 12:00 uur tot zaterdag 15:00 geopend. Behalve de banenmarkt heeft Zorgnet ook drie documentaires gemaakt over de zorg. Een daarvan gaat vrijdag om 16:15 uur in première bij L1 TV. Deze documentaire wordt herhaald om 18:12 uur, 19:12 uur en 22:12 uur en op zaterdag 28 november om 10:45 uur en 11:45 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen