Overslaan en naar de inhoud gaan

Online banenmarkt voor Limburgse zorgsector

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 6:00

De Limburgse zorg- en welzijnssector kampt met personeelstekorten. Mede door het coronavirus is de vraag naar zorgpersoneel groter dan ooit.

Daarom wordt er woensdag een digitale banenmarkt georganiseerd. Vacatureplatform Zorgnet Limburg, een samenwerkingsverband van Limburgse werkgevers, is de drijvende kracht achter deze online banenmarkt.

Online
"Sinds een paar jaar houden we een fysieke banenmarkt", zegt programmamanager Cristel Collard. "Maar door corona is dit nu geen optie. Omdat de tekorten nog steeds groot zijn, wilden we wel een evenement organiseren om geïnteresseerden laagdrempelig in contact te brengen met werkgevers. Dat is de online banenmarkt geworden."

Digitaal rondstruinen
Zo'n 40 organisaties uit de sector presenteren zich door middel van een filmpje. Het gaat om instanties uit de ouderenzorg, ziekenhuiszorg, kinderopvang, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en verslavingszorg. Bezoekers van de online banenmarkt kunnen dan 'digitaal rondstruinen' en van thuis uit een afspraak inplannen met een organisatie die ze interessant vinden. Ook worden er mogelijkheden voor gratis loopbaancoaching aangeboden.

Documentaires
De digitale banenmarkt is woensdag 12:00 uur tot zaterdag 15:00 geopend. Behalve de banenmarkt heeft Zorgnet ook drie documentaires gemaakt over de zorg. Een daarvan gaat vrijdag om 16:15 uur in première bij L1 TV. Deze documentaire wordt herhaald om 18:12 uur, 19:12 uur en 22:12 uur en op zaterdag 28 november om 10:45 uur en 11:45 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen