Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onlangs gesloten asielzoekerscentrum Sweikhuizen weer open

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 14:55

Het voormalige asielzoekerscentrum in Sweikhuizen gaat een jaar na de sluiting weer open.

In oktober vorig jaar ging het opvangcentrum op slot omdat het aantal asielzoekers was afgenomen. Nu is er echter weer een toename. Ook moeten asielzoekers vanwege krapte op de woningmarkt langer wachten op een huis.

Schoongemaakt
In Sweikhuizen kunnen 242 asielzoekers terecht. Komende maand wordt het pand schoongemaakt en wordt onderhoud uitgevoerd. Naar verwachting komen de eerste bewoners eind november.

Lees ook: Asielzoekerscentra in Maastricht en Sweikhuizen dicht

Erg wrang
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) vreest dat het lastig is om voldoende personeel te vinden vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Voor oud-medewerkers is de heropening erg wrang. Tijdens een sluitingsgolf van asielzoekerscentra verdwenen vorig jaar zo'n 250 banen.

Jojobeleid
De sluiting vorig jaar was de tweede voor het azc in Sweikhuizen. Burgemeester Léon Frissen van Schinnen liet toen weten niet blij te zijn met de sluiting. Hij zei dat het COA een jojobeleid voert.

Lees ook: Burgemeester niet blij met sluiting asielzoekerscentrum

PLEM-gebouw
Ook in Maastricht worden overigens voorbereidingen gestart om asielzoekers te kunnen opvangen. Het COA begint vrijdag met een flinke opknapbeurt van het voormalige PLEM-gebouw aan de Francois de Veyestraat. De verwachting is dat het gebouw in 2020 klaar is. Daarna moeten er voor langere tijd asielzoekers worden opgevangen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen