Overslaan en naar de inhoud gaan

Onhandige installateur veroorzaakt keukenbrand

Geplaatst opdonderdag 2 november 2017 - 15:06

De bewoners van een huis aan de Bergerweg in Vlodrop zijn met de schrik vrijgekomen, nadat een inschattingsfout van een installateur voor een felle keukenbrand zorgde.

De bewoners van het huis hadden net een nieuwe keuken laten plaatsen, waarbij de installateur ook een aantal gasleidingen heeft omgelegd.

Erkend
Het ging mis toen diezelfde installateur ging testen of hij zijn werk goed had gedaan. "Hij wilde de kookplaat proberen en heeft de gaskraan in de keuken opengedraaid, maar hij heeft er blijkbaar niet bij stilgestaan dat de gasslang al gekoppeld was", zegt de man des huizes. "Het was een erkend installateur, maar hij heeft blijkbaar een inschattingsfout gemaakt."

Schade
Dat hebben de bewoners moeten bekopen met een keuken die voorlopig deels onbruikbaar is. De brandweer was er wel snel bij, waardoor de schade beperkt is gebleven. Een ambulance rukte uit om de bewoners te controleren, maar verdere behandeling in het ziekenhuis bleek onnodig.

Aansteker
Eerder ging het verhaal dat de bewoners zelf een aansteker bij de gasleidingen hadden gehouden, om te controleren of er een gaslek was. Hulpdiensten ter plaatse bevestigden dat verhaal. Niets van waar, zeggen de bewoners zelf. "Absoluut niet. U mag het de installateur zelf vragen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen