Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongewenste bezoekers bij Rijksmonument

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 13:43

De gemeente Maasgouw heeft vrijdag hekken geplaatst rond kasteel Heysterum in Linne om ongewenste bezoekers buiten te houden.

Het kasteel is een Rijksmonument en de laatste tijd zijn er steeds vaker ongewenste bezoekers die het landgoed betreden. Zo doen er allerlei filmpjes de ronde van mensen die het kasteel betreden. Een van de filmpjes is van een Urban Explorer die vaker verlaten panden binnengaat. Op advies van de politie zijn er nu hekken geplaatst.

Brandveiligheid
De hekken moeten diefstal en vernieling van het Rijksmonument buiten houden. Ook is het de bedoeling dat dit het risico op brand vermindert. "Naast de verloedering in en rondom het kasteel baart de brandveiligheid ons zorgen. Dit is namelijk een van de meest geregistreerde incidenten bij een rijksmonument", zo zegt wethouder Johan Lalieu.

Onbewoond
Momenteel is het kasteel onbewoond. De eigenaar van het monument zit ergens in het buitenland. De gemeente neemt daarom nu zelf maatregelen. De politie helpt door intensief toezicht te houden.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen