Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeveer 70 meldingen door noodweer

Geplaatst opmaandag 30 april 2018 - 10:33

De brandweer is in de nacht van zondag op maandag zo'n 70 keer in actie gekomen vanwege het noodweer dat over de provincie trok.

Het ging daarbij niet alleen om het wegpompen van het overvloedige regenwater, maar ook voor meldingen van blikseminslag.

Verkeer
Het noodweer was ook de oorzaak van een seinstoring bij Haelen, waardoor het treinverkeer tussen Roermond en Eindhoven maandagmorgen stil kwam te liggen. Door de regen was er op de A2 bij Echt bovendien een rijstrook volgestroomd met modder, waardoor die tijdelijk onbegaanbaar was.

Lees ook: Lastige ochtendspits door OV-perikelen en autobrand

Overstromingen
Onder meer een hotel in Vaals, een zorgcentrum in Roermond en een groothandel in Heerlen hadden te kampen met overstromingen. In Roermond kwam in verschillende woningen het water door toiletten en afvoerputjes omhoog, in Kerkrade en Landgraaf kwamen verschillende straten blank te staan.

De neerslag bleef niet beperkt tot regen: in Venlo en omgeving kwamen er ook dikke hagelstenen naar beneden, die ook de nodige schade veroorzaakten.

Kassen
Bij tientallen glastuinbouwbedrijven in 't Ven bij Venlo heeft de hevige hagel schade aan verschillende kassen veroorzaakt. De hagelstenen waren soms wel 3,5 centimeter groot. Van sommige kassen zijn meer dan de helft van de ruiten kapot. De omvang van de schade is groot en kan pas binnen enkele maanden hersteld worden, zegt Jean Aerts bestuurder bij LLTB-vakgroep Tuinbouw Bedekte Teelten.

Lees ook: Veel wateroverlast door onweer

Bliksem
Ook het onweer zelf zorgde voor de nodige overlast. Bij de meldkamers kwamen verschillende meldingen van blikseminslag binnen, waardoor de brandweer ook in touw moest komen.

Elders
Niet alleen in Limburg ging het goed tekeer. Ook in steden als Tilburg, Rotterdam en Zaandam moest de brandweer in actie komen vanwege wateroverlast. Door de regen waren er ook problemen in de Coentunnel in Amsterdam. Het slechte weer kwam niet als een verrassing, het KNMI gaf zondag al code geel af.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen