Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeveer 70 meldingen door noodweer

Geplaatst opmaandag 30 april 2018 - 10:33

De brandweer is in de nacht van zondag op maandag zo'n 70 keer in actie gekomen vanwege het noodweer dat over de provincie trok.

Het ging daarbij niet alleen om het wegpompen van het overvloedige regenwater, maar ook voor meldingen van blikseminslag.

Verkeer
Het noodweer was ook de oorzaak van een seinstoring bij Haelen, waardoor het treinverkeer tussen Roermond en Eindhoven maandagmorgen stil kwam te liggen. Door de regen was er op de A2 bij Echt bovendien een rijstrook volgestroomd met modder, waardoor die tijdelijk onbegaanbaar was.

Lees ook: Lastige ochtendspits door OV-perikelen en autobrand

Overstromingen
Onder meer een hotel in Vaals, een zorgcentrum in Roermond en een groothandel in Heerlen hadden te kampen met overstromingen. In Roermond kwam in verschillende woningen het water door toiletten en afvoerputjes omhoog, in Kerkrade en Landgraaf kwamen verschillende straten blank te staan.

De neerslag bleef niet beperkt tot regen: in Venlo en omgeving kwamen er ook dikke hagelstenen naar beneden, die ook de nodige schade veroorzaakten.

Kassen
Bij tientallen glastuinbouwbedrijven in 't Ven bij Venlo heeft de hevige hagel schade aan verschillende kassen veroorzaakt. De hagelstenen waren soms wel 3,5 centimeter groot. Van sommige kassen zijn meer dan de helft van de ruiten kapot. De omvang van de schade is groot en kan pas binnen enkele maanden hersteld worden, zegt Jean Aerts bestuurder bij LLTB-vakgroep Tuinbouw Bedekte Teelten.

Lees ook: Veel wateroverlast door onweer

Bliksem
Ook het onweer zelf zorgde voor de nodige overlast. Bij de meldkamers kwamen verschillende meldingen van blikseminslag binnen, waardoor de brandweer ook in touw moest komen.

Elders
Niet alleen in Limburg ging het goed tekeer. Ook in steden als Tilburg, Rotterdam en Zaandam moest de brandweer in actie komen vanwege wateroverlast. Door de regen waren er ook problemen in de Coentunnel in Amsterdam. Het slechte weer kwam niet als een verrassing, het KNMI gaf zondag al code geel af.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen