Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeveer 70 meldingen door noodweer

Geplaatst opmaandag 30 april 2018 - 10:33

De brandweer is in de nacht van zondag op maandag zo'n 70 keer in actie gekomen vanwege het noodweer dat over de provincie trok.

Het ging daarbij niet alleen om het wegpompen van het overvloedige regenwater, maar ook voor meldingen van blikseminslag.

Verkeer
Het noodweer was ook de oorzaak van een seinstoring bij Haelen, waardoor het treinverkeer tussen Roermond en Eindhoven maandagmorgen stil kwam te liggen. Door de regen was er op de A2 bij Echt bovendien een rijstrook volgestroomd met modder, waardoor die tijdelijk onbegaanbaar was.

Lees ook: Lastige ochtendspits door OV-perikelen en autobrand

Overstromingen
Onder meer een hotel in Vaals, een zorgcentrum in Roermond en een groothandel in Heerlen hadden te kampen met overstromingen. In Roermond kwam in verschillende woningen het water door toiletten en afvoerputjes omhoog, in Kerkrade en Landgraaf kwamen verschillende straten blank te staan.

De neerslag bleef niet beperkt tot regen: in Venlo en omgeving kwamen er ook dikke hagelstenen naar beneden, die ook de nodige schade veroorzaakten.

Kassen
Bij tientallen glastuinbouwbedrijven in 't Ven bij Venlo heeft de hevige hagel schade aan verschillende kassen veroorzaakt. De hagelstenen waren soms wel 3,5 centimeter groot. Van sommige kassen zijn meer dan de helft van de ruiten kapot. De omvang van de schade is groot en kan pas binnen enkele maanden hersteld worden, zegt Jean Aerts bestuurder bij LLTB-vakgroep Tuinbouw Bedekte Teelten.

Lees ook: Veel wateroverlast door onweer

Bliksem
Ook het onweer zelf zorgde voor de nodige overlast. Bij de meldkamers kwamen verschillende meldingen van blikseminslag binnen, waardoor de brandweer ook in touw moest komen.

Elders
Niet alleen in Limburg ging het goed tekeer. Ook in steden als Tilburg, Rotterdam en Zaandam moest de brandweer in actie komen vanwege wateroverlast. Door de regen waren er ook problemen in de Coentunnel in Amsterdam. Het slechte weer kwam niet als een verrassing, het KNMI gaf zondag al code geel af.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen