Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ongeveer 70 meldingen door noodweer

Geplaatst opmaandag 30 april 2018 - 10:33

De brandweer is in de nacht van zondag op maandag zo'n 70 keer in actie gekomen vanwege het noodweer dat over de provincie trok.

Het ging daarbij niet alleen om het wegpompen van het overvloedige regenwater, maar ook voor meldingen van blikseminslag.

Verkeer
Het noodweer was ook de oorzaak van een seinstoring bij Haelen, waardoor het treinverkeer tussen Roermond en Eindhoven maandagmorgen stil kwam te liggen. Door de regen was er op de A2 bij Echt bovendien een rijstrook volgestroomd met modder, waardoor die tijdelijk onbegaanbaar was.

Lees ook: Lastige ochtendspits door OV-perikelen en autobrand

Overstromingen
Onder meer een hotel in Vaals, een zorgcentrum in Roermond en een groothandel in Heerlen hadden te kampen met overstromingen. In Roermond kwam in verschillende woningen het water door toiletten en afvoerputjes omhoog, in Kerkrade en Landgraaf kwamen verschillende straten blank te staan.

De neerslag bleef niet beperkt tot regen: in Venlo en omgeving kwamen er ook dikke hagelstenen naar beneden, die ook de nodige schade veroorzaakten.

Kassen
Bij tientallen glastuinbouwbedrijven in 't Ven bij Venlo heeft de hevige hagel schade aan verschillende kassen veroorzaakt. De hagelstenen waren soms wel 3,5 centimeter groot. Van sommige kassen zijn meer dan de helft van de ruiten kapot. De omvang van de schade is groot en kan pas binnen enkele maanden hersteld worden, zegt Jean Aerts bestuurder bij LLTB-vakgroep Tuinbouw Bedekte Teelten.

Lees ook: Veel wateroverlast door onweer

Bliksem
Ook het onweer zelf zorgde voor de nodige overlast. Bij de meldkamers kwamen verschillende meldingen van blikseminslag binnen, waardoor de brandweer ook in touw moest komen.

Elders
Niet alleen in Limburg ging het goed tekeer. Ook in steden als Tilburg, Rotterdam en Zaandam moest de brandweer in actie komen vanwege wateroverlast. Door de regen waren er ook problemen in de Coentunnel in Amsterdam. Het slechte weer kwam niet als een verrassing, het KNMI gaf zondag al code geel af.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen