Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeval lijnbus en auto: drie kinderen naar ziekenhuis

Geplaatst opzaterdag 23 november 2019 - 16:20

Bij een zwaar ongeval tussen een lijnbus en auto zaterdagmorgen in Margraten zijn in totaal tien gewonden gevallen, van wie drie kinderen die in de auto zaten.

Dat meldt de politie. In eerste instantie werd er nog gesproken over zeven gewonden. Later zijn drie kinderen, die op de achterbank van de auto zaten, voor medische controle naar het ziekenhuis gebracht.

Ernstig gewond
De ouders, die voor in de auto zaten, raakten ernstig gewond en zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. In de lijnbus zaten veertien passagiers toen het op de Rijksweg (N278) misging. Daarvan moesten vijf met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. De andere reizigers zijn opgevangen na het ongeluk.

Video: L1

In de flank
De hulpdiensten kregen iets na 11:00 uur de melding van een ernstig ongeval met een lijnbus en auto op een kruispunt op de N278. Een bus van Arriva bleek de wagen in de flank te hebben geraakt. Twee traumahelikopters met medische specialisten werden opgeroepen.

Lees ook: Zeven gewonden bij zwaar ongeval met lijnbus in Margraten

De N278 was tot halverwege de middag afgesloten voor verkeer. De politie heeft op de plek van de botsing technisch onderzoek gedaan en getuigen gesproken. Hoe de voertuigen elkaar konden raken, wordt nog verder onderzocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen