Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeregeldheden na afloop Fortuna-FC Utrecht

Geplaatst opzaterdag 1 september 2018 - 23:02

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht is uitgelopen op ongeregeldheden.

De ME is daarbij in actie moeten komen.

Hekken en stenen
Na het fluitsignaal gingen verschillende supporters met elkaar op de vuist. In de omgeving van het stadion werden hekken omgetrokken, en werd met stenen gegooid.

Hek getest
Volgens een woordvoerster van de gemeente is daarbij een steward gewond geraakt. Het ging mis toen een aantal Utrecht-aanhangers 'een hek gingen uittesten', zoals de woordvoerster het omschrijft. Daarop reageerden Fortuna-supporters weer, waarop uiteindelijk de politie tussenbeide kwam. "Na een korte confrontatie zijn de aanhangers van Utrecht daarop in de bus gezet en naar huis gestuurd", aldus de woordvoerster.

Omstreden
Vooraf was de wedstrijd al omstreden, omdat de politie had aangekondigd niet aanwezig te zijn bij het duel. Reden dat de wedstrijd in Sittard doelwit was van de actie, is dat twee weken geleden agenten daar werden bekogeld na afloop van de wedstrijd tegen PSV. De beveiliging rond het stadion werd verzorgd door particuliere beveiligers. Wel werden elders agenten achter de hand gehouden.

'Opgeruimd'
Burgemeester Sjraar Cox besloot deze week de wedstrijd ondanks de politie-actie toch door te laten gaan, met hulp van particuliere beveiligers. Ook beloofde hij de omgeving van het stadion op te ruimen, zodat eventuele kwaadwillende supporters geen stenen of andere spullen meer konden grijpen om mee te rellen. Een groot deel van het bouwmateriaal was ook speciaal voor de wedstrijd opgeruimd. Ook was een openliggend terrein nog snel geasfalteerd om te voorkomen dat relschoppers ook daar stenen zouden kunnen vinden.

Een rondgang van de politiebonden voor aanvang van de wedstrijd toonde aan dat er in de buurt van het stadion toch zo her en der nog stoeptegels en andere materialen lagen.

Lees ook: 'Veiligheid Fortuna-FC Utrecht volstrekt onverantwoord'

Aan de hand van camerabeelden wordt de komende dagen onderzocht wie er verantwoordelijk zijn voor de relschopperij.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen